Antena 3 CNN Actualitate "Trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul SĂ NU se valideze". Ce soluţie a găsit Băsescu pentru a se sustrage de la votul poporului

"Trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul SĂ NU se valideze". Ce soluţie a găsit Băsescu pentru a se sustrage de la votul poporului

"Trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul SĂ NU se valideze". Ce soluţie a găsit Băsescu pentru a se sustrage de la votul poporului
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Iul 2012   •   21:56

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, la un post de televiziune, că "există riscul", dacă în zilele următoare "nu se ameliorează" condiţiile de organizare, să ceară PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare, informează Mediafax.

"Sunt foarte multe elemente care arată clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie îmi va fi imposibil ca prin reprezentanţii PDL să controlez ce se întâmplă acolo şi atunci există inclusiv riscul, dacă în zilele următoare nu se ameliorează condiţii, eu să cer PDL-ului să nu fie măcar reprezentat în secţiile de votare. Există şi acest risc", a spus Băsescu  

"Să nu-şi trimită oameni şi să boicoteze total referendumul ca nefiind organizat în condiţii de securitate", a adăugat el.
   
"De ce să cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revoltă nu vor să valideze lovitura de stat, de ce să le mai cer să meargă la vot?", a spus Băsescu, precizând că este posibil ca inclusiv el să nu participe la vot.
   
Băsescu a mai declarat că "trebuie făcut tot ce se poate" pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa din 29 iulie, astfel încât "lovitura de stat" să nu fie acoperită prin votul popular.
   
"Dacă s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat şi atunci trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul să nu se valideze şi oamenii ăştia să răspundă", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat a precizat că, dacă împreună cu PDL va ajunge la concluzia că "boicotul este soluţia", nu îl va mai interesa procentul celor care votează pentru demitere sa.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close