Antena 3 CNN Actualitate Un german susţine că este fiul nelegitim al regelui Mihai

Un german susţine că este fiul nelegitim al regelui Mihai

Un german susţine că este fiul nelegitim al regelui Mihai
Sursa foto: Intact Images
04 Noi 2010   •   20:41

Dieter Stanzeleit a cerut unei instanţe din Bucureşti să-l oblige pe fostul suveran să ofere o probă ADN care să stabilească dacă este sau nu tatăl acestuia.

Germanul susţine că este rodul unei iubiri dintre o englezoaică Nerissa Lions cu regele Mihai. Neamţul în vârstă de 71 de ani le-a cerut judecătorilor români constituirea unei comisii rogatorii care să îl audieze pe Rege. De asemenea, Stanzeleit mai cere prelevarea de probe ADN regelui pentru a le compara cu ale sale. Dosarul a fost înregistrat şi are termen în aprilie anul viitor. Dieter Stanzeleit a scris şi o carte despre originile sale iar povetea lui a făcut obiectul unui documentar difuzat în Germania.

Regele Mihai, la proba ADN: Un german susţine că este fiul nelegistim al fostului suveran


Povestea spusă de Dieter Stanzeleit nu o găsiţi în niciun manual de istorie. El spune oricui vrea să-l asculte că s-a născut în 1939 în comuna Carmen Sylva din Constanţa şi că este rodul iubirii regelui Mihai cu englezoica Nerissa Lions. Mai mult, el susţine că cei doi au fost căsătoriţi înainte ca el să se nască şi l-au botezat la Alba Iulia cu numele de Nicolae Vasile.

Iar povestea, demnă de un film de aventuri, continuă: neamţul susţine că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atât el cât şi mama lui ar fi fost răpiţi din Ordinul lui Hitler de un comando SS-ului şi dus la Wolfsschanze.

În captivitate povesteşte el, ar fi fost totrurat şi el dar şi mama lui. Stanzeleit susţine că după uciderea mamei lui a fost apoi adoptat de o familie de ţărani din Germania a căror fiu, pe nume Dieter murise cu câteva zile în urmă.

El ar fi descoperit mult mai tărziu povestea lui reală. A încercat, spune el, să se adreseze de mai multe ori Casei Regale însă de fiecare dată răspunsul a fost că regele Mihai a fost căsătorit o singură dată şi că nu are niciun copil din afara mariajului. Acum el speră ca justiţia să-i facă dreptate.

Avocatul casei Regale a anunţat joi că nu a primit o copie a cererii în judecată. Abia după ce va lua act de solicitările germanului, va avea un punct de vedere oficial.

Conform statutului actual al casei regale, succesorul regelui Mihai este principesa Margareta.




×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close