Antena 3 CNN Actualitate Un început de toamnă sub semnul dezastrului. Inundaţiile au semănat MOARTE în Mehedinţi. Din cauza viiturii, Cascada Bigăr este pusă în pericol

Un început de toamnă sub semnul dezastrului. Inundaţiile au semănat MOARTE în Mehedinţi. Din cauza viiturii, Cascada Bigăr este pusă în pericol

Un început de toamnă sub semnul dezastrului. Inundaţiile au semănat MOARTE în Mehedinţi. Din cauza viiturii, Cascada Bigăr este pusă în pericol
de O.P.    |    16 Sep 2014   •   05:35

 Inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Mehedinţi. Un om a murit, doi oameni sunt dispăruţi, iar zeci de persoane sunt evacuate şi la această oră.
În plus, pe străzi, apa a ajuns la peste un metru, maşinile au fost îngropate de pământ, iar zeci de gospodării au fost distruse. Şi nu este tot.

O viitură puternică a lovit un cartier din Orşova, iar apa a intrat în case. Zeci de oameni au rămas izolaţi şi au avut nevoie de ajutorul pompierilor şi al jandarmilor pentru a ajunge în siguranţă pe uscat.

Sute de oameni sunt sinistraţi în judeţul Mehedinţi, după ce ploile din ultimile ore au umflat pârâurile şi au blocat căile de acces. Zeci de case  şi sute de hectare de terenuri au fost inundate. Jandarmii au intervenit pentru a evacua localnicii a căror case sunt în pericol de prăbuşire. Podul de la Eşelniţa este şi el în pericol de prăbuşire.

Viiturile din Mehedinţi au făcut prăpăd în calea lor. Un bărbat şi-a găsit sfârşitul chiar în maşina lui, strivit de pământ. Viitura puternică a provocat o alunecare de teren, care i-a fost fatală bărbatului.

Situaţia este critică in oraşul Orsova. Acolo, pe aproape nicio strada nu s-a putut circula.

Două persoane sunt date dispărute, iar zeci de oameni din zonele afectate au fost evacuaţi. Mulţi dintre ei au casele distruse.

Echipajele de salvare fac faţă cu greu dezastrului lăsat în urmă de ploi.

Hidrologii se asteapta si in zilele urmatoare la viituri, pentru ca mai multe rauri din Timis, Caras-Severin si Mehedinti sunt sub cod portocaliu de inundatii.

Şi morile de apă de la Rudăria din  judetul Caraş-Severin, sunt în pericol de a fi luate de ape. Monumentele patrimoniului UNESCO sunt pe care de a se prăbuşi din cauza unei viituri care s-a format în urma ploilor puternice. O casă aflată la intrarea in satul Eftimie Murgu, a fost dărâmată complet de apă.

Puhoaiele pun in pericol şi Cascada Bigăr, aflată în topul celor mai interesante şi inedite atracţii turistice. La nici 500 de metri de Cascadă s-a format o cădere de apă de pe versanţii Munţilor Aninei.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close