Antena 3 CNN Actualitate Un procuror băut de la ICCJ a făcut accident rutier. Omul legii este urmărit penal

Un procuror băut de la ICCJ a făcut accident rutier. Omul legii este urmărit penal

Un procuror băut de la ICCJ a făcut accident rutier. Omul legii este urmărit penal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Ian 2013   •   15:05

Procurorul Dumitru Cismaru, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a fost pus sub urmărire penală, pentru că a condus un aututorism sub influenţa alcoolului şi a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Omul legii avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se arată în comunicatul transmis marţi de Ministerul Public, informează Mediafax.

Accidentul a avut loc pe 26 decembrie 2012, în jurul orei 18.30. În timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie (din direcţia Ghencea către Şoseaua Progresul), judecătorul Dumitru Cismaru, ajuns la intersecţia cu strada Mihail Sebastian, nu a respectat culoarea semaforului şi a produs un accident de circulaţie, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea a două persoane.

După producerea accidentului, judecătorul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că, la ora 20.20, învinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr %0 (proba II).

Pe 10 octombrie 2012, Consiliul Superior al Magistraturii i-a dat un avertisment procurorului Dumitru Cismaru pentru că ar fi refuzat nejustificat să îndeplinească o îndatorire de serviciu, sancţiunea venind după revocarea sa din funcţia de inspector, pus să verifice un coleg solidar cu manifestanţii Pieţei Universităţii.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a revocat, pe 7 februarie, pe inspectorul judiciar Dumitru Cismaru, desemnat să verifice contextul în care un procuror arădean a făcut declaraţii cu privire la manifestanţii din Piaţa Universităţii.






×
Subiecte în articol: urmarit penal
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close