Antena 3 CNN Actualitate Un tenor al Operei Române din Iaşi a murit la volan după ce a făcut infarct

Un tenor al Operei Române din Iaşi a murit la volan după ce a făcut infarct

Un tenor al Operei Române din Iaşi a murit la volan după ce a făcut infarct
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2014   •   22:43
Un tenor de la Opera Română din Iaşi a făcut infarct la volanul maşinii sale, în timp ce aştepta la semafor. Un echipaj de pompieri care se afla în trafic lângă maşina bărbatului a încercat zeci de minute să îl resusciteze. Medicii de la SMURD, ajunşi la faţa locului, l-au transportat pe bărbat la spital, însă după două ore de resuscitări, l-au declarat mort. 
 
Tenorul de 72 de ani se afla in trafic, in momentul in care a suferit un stop cardiac.
 
Un echipaj de pompieri care se intorcea de la un incendiu a vazut scena si s-a oprit sa il ajute pe barbat. Dupa 10 minute au ajuns si medicii de la SMURD, care au preluat manevrele de resuscitare.
 
Medicii de la SMURD l-au resuscitat in strada cateva zeci de minute pe barbat, dupa care l-au transportat la Spitalul de Urgente. Acolo s-au chinuit doua ore sa il readuca pe barbat la viata, insa nu au reusit. 
 
Filimon Siminic era prim-solist si tenor la Opera Romana din Iasi. Pentru meritele sale, el a primit titlul de Cetatean de Onoare la Sângeorz Băi, oraşul său natal.
 
Tenorul se ducea la spitalul de neurochirurgie din Iasi, sa isi viziteze sotia care suferise un atac cerebral. De-a lungul vietii, el a trecut prin multe incercari. In 2009, fiul sau a decedat intr-un accident de masina. 
 

×
Subiecte în articol: tenor Iași infarct sotie spital masina semafor
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close