Antena 3 CNN Actualitate Unii se duc la mare pentru a se trata cu oxigen şi ozon. Vezi aici ce efecte au

Unii se duc la mare pentru a se trata cu oxigen şi ozon. Vezi aici ce efecte au

Unii se duc la mare pentru a se trata cu oxigen şi ozon. Vezi aici ce efecte au
Sursa foto: Foto: phillyhealthinfo.org
07 Aug 2011   •   20:55

Bat sute de kilometri ca să ajungă la Constanţa. Dar nu ca să se bucure de mare, ci pentru a se trata cu ozon şi oxigen. Mulţi pacienţi care nu mai credeau că vor găsi o soluţia pentru problemele lor şi-au găsit alinarea prin medicina hiperbară şi ozonoterapie.

Te aşezi comfortabil în fotoliu, îţi pui masca pe faţă şi respiri. În acest timp, oxigenul, cel mai puternic antibiotic natural, lucrează pentru organism. Oxigenoterapia le este de ajutor celor care se luptă cu infecţii cronice, arsuri ori artrite. Dar şi în cazuri mai grave.

Ozonoterapia este o altă soluţie în tratarea afecţiunilor pentru care medicina clasică nu a găsit soluţii. Metoda nu este însă tocmai comfortabilã, dar pacienţii spun că merită.

Preţul pentru o şedinţă de trei ore de tratament cu oxigen porneşte de la 100 de euro şi poate ajunge până la 1.500, în funcţie de afecţiune. Ozonoterapia este mai accesibilă: o şedinţă costã 40 de lei.

Din pãcate, tratamentele nu sunt suportate de Casa Naţionalã de asigurãri de Sãnãtate, aşa cã pacienţii trebuie sã suporte cheltuielile din propriul buzunar.

 


×
Subiecte în articol: oxigen tratament litoral mare
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close