Antena 3 CNN Actualitate William Brânză, comparat cu Marin Sorescu şi Mircea Eliade: "Spaţiul ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui!"

William Brânză, comparat cu Marin Sorescu şi Mircea Eliade: "Spaţiul ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui!"

William Brânză, comparat cu Marin Sorescu şi Mircea Eliade: "Spaţiul ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Dec 2011   •   10:52
Şeful organizaţiei PDL Diaspora, deputatul William Brânză, a fost comparat cu Marin Sorescu şi Mircea Eliade. Acest elogiu a avut loc în cadrul galei premiilor TVR Internaţional, gală care s-a tranformat sâmbătă seară într-o tribună a recunoştinţei pentru PDL.

Cea de-a zecea gală a premiilor TVR Internaţional a durat două ore şi a fost transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional. Cei care au fost prezenţi la eveniment sau l-au privit de acasă au asistat la un adevărat elogiu adus deputatul William Brânză.

"Dacă-l raportez pe fostul licean pe care l-am cunoscut în urmă cu mulţi ani la concursurile literare de dramaturgie la omul politic de astăzi, am sentimentul unei plinătăţi şi combustii interioare a devenirii."

Aşa şi-a început elgoiul profesoara Magda Jianu, cea desemnată să-i inmâneze lui Brânză diploma de recunoştinţă pentru ce a făcut pentru românii de peste graniţe. Dar laudele nu s-au oprit aici.

"Ajunsese într-o perioadă scurtă de timp liantul şi motorul românilor din străinătate, intervenind în toate momentele de criză ale specificităţii lor, restabilindu-le onoarea, ştergându-le lacrima, aducându-le aproape umărul personal, iniţiative legislative şi zeci de mii de cărţi" a mai spus profesoara.

Prezentatorii galei au încercat să o oprească pe profesoară din şirul lung de laude, dar fără prea mare succes.

"Spuneţi numele...imediat, măresc suspansul. Şi cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spaţiului ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui William Brânză".

Deputatul William Brânză nu a fost în sală să se bucure de elogii, dar a transmis un mesaj de mulţumire înregistrat. Printre premianţii galei TVR Internaţional s-au numărat şi ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, un apropiat al lui Traian Băsescu . Acesta a primit premiul pentru omul politic al anului.




×
Subiecte în articol: William Brînza diaspora
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close