Antena 3 CNN Actualitate Ziua Armatei Române se va sărbători în Parcul Izvor din Bucureşti, duminică

Ziua Armatei Române se va sărbători în Parcul Izvor din Bucureşti, duminică

Ziua Armatei Române se va sărbători în Parcul Izvor din Bucureşti, duminică
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    18 Oct 2012   •   15:57

Ministerul Apărării Naţionale va organiza, duminică, în Parcul Izvor din Capitală, exerciţii demonstrative de paraşutări, coborâri în rapel din elicopterele care vor survola zona, spectacole ale Muzicii Reprezentative a Armatei şi Ansamblului 'Doina' al Armatei, dar şi exerciţii de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", pentru a sărbători Ziua Armatei Române, informează un comunicat MApN, citat de Agerpres.

Anul acesta, se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Apărării Naţionale şi 10 ani de participare neîntreruptă a Armatei României la operaţiunile din Afganistan. Ziua Armatei este marcată pe 25 octombrie.

Activităţile vor avea loc între orele 10,00 şi 17,00.

"În program sunt prevăzute  jocuri marinăreşti, exerciţii pentru copii cu tiroliana şi escaladă la panoul fix, perimetru echitaţie pentru copii, demonstraţii ale specialiştilor în neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de luptă şi instrucţie", se arată în comunicat.

Vizitatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu specialişti militari din diverse domenii, militari care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, sportivi olimpici, veterani de război.

Vor fi amenajate diferite standuri, care vor cuprinde şi elemente de tehnică militară folosită în teatrele de operaţii de mai multe categorii de forţă ale armatei: academiile şi şcolile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, Muzeul Militar Naţional, Clubul Sportiv al Armatei 'Steaua' Bucureşti şi Asociaţia Aeronautică Română.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close