Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto UPDATE. Lewis Hamilton păstrează victoria de la Monza

UPDATE. Lewis Hamilton păstrează victoria de la Monza

UPDATE. Lewis Hamilton păstrează victoria de la Monza
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
06 Sep 2015   •   20:01
UPDATE. Comisarii FIA au decis să nu-l sancţioneze pe Lewis Hamilton pentru faptul că unul dintre pneurile monopostului său nu a respectat valoarea minimă a presiunii în MP al Italiei, stabilită de Pirelli, astfel că pilotul de la Mercedes face un pas uriaş spre titlul mondial în urma victoriei de la Monza.
Lewis Hamilton a dominat de o manieră categorică Marele Premiu de Formula 1 al Italiei de la Monza, dar risca o sancţiune, deoarece pneul stânga-spate al monopostului său a avut o presiune cu 0,3 psi mai mică decât cea minimă stabilită de Pirelli din motive de securitate.
După cursă, Mercedes a reuşit să-i convingă pe comisarii FIA că nu a fost vorba de o încălcare a regulamentului. Potrivit autosport.com, în urma investigaţiilor, s-a stabilit că pneurile au fost umflate la presiunea corectă, scăderea acesteia survenind ulterior, prin răcire, după ce au fost deconectate husele care păstrează cauciucurile la o temperatură ridicată, înainte de montarea lor pe monopost.

---

UPDATE
. Victoria obţinută de pilotul britanic Lewis Hamilton la Monza este la mâna comisarilor FIA, după ce aceştia au constatat că presiunea din pneurile monoposturilor Mercedes a fost mai mică decât cea minimă recomandată de producătorul de cauciucuri Pirelli.
 
În ultimele tururi, când Hamilton conducea detaşat cu peste 22 de secunde faţă de ocupantul locului al doilea, Sebastian Vettel, inginerii Mercedes i-au transmis pilotului lor să forţeze pentru a pune o diferenţă de timp cât mai mare faţă de germanul de la Ferrari. Lui Hamilton i s-a ceut să nu pună întrebări şi să "tragă tare".
 
Cazul va fi analizat în această după amiază de comsiarii FIA.

---

Pilotul britanic ale echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Italiei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel (Ferrari) şi de brazilianul Felipe Massa (Williams).
 
Al doilea pilot Williams, finlandezul Valtteri Botats, a ocupat locul 4, înaintea finlandezului Kimi Raikkonen (Ferrari), clasat al cincilea, şi a mexicanului Sergio Perez (Force India), ocupantul locului şase.
 
Pe poziţiile 7-10 au trecut linia de sosire în ordine germanul Nico Hulkenberg (Fore India), australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), suedezul Marcus Ericsson (Sauber) şi rusul Danil Kviat (Red Bull).
 
Gemanul Nico Rosberg (Mercedes) a abandonat cu două tururi înaintea de final, când era pe locul 3.
 
Următoarea etapă a CM de Formula 1 va avea loc, la 20 septembrie, la Singapore.
 

×
Subiecte în articol: Lewis Hamilton
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close