Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Christopher Sutton a câştigat etapa a doua din Turul Spaniei. Daniele Bennati, noul lider la general

Christopher Sutton a câştigat etapa a doua din Turul Spaniei. Daniele Bennati, noul lider la general

Christopher Sutton a câştigat etapa a doua din Turul Spaniei. Daniele Bennati, noul lider la general
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    22 Aug 2011   •   11:28

Christopher Sutton a câştigat etapa a doua din Turul Spaniei, desfăşurată pe o distanţă de 174 de kilometri, între La Nucia şi Playas de Orihuela, obţinând cel mai important succes al carierei şi al doilea din acest an, după ce s-a impus în semi-clasica belgiană Kuurne-Bruxelles-Kuurne, pe 27 februarie.

Australianul de la Sky a fost urmat de spaniolul Vicente Reynes (Omega Pharma-Lotto) şi de germanul Marcel Kittel (Skil-Shimano), ultimul confirmând forma excelentă din Turul Poloniei, în care a obţinut patru victorii.

Un succes într-un mare tur reprezintă un vis devenit realitate pentru mine. Nu avem un «trenuleţ» perfect aici, dar avem forţă. E un rezultat deosebit, mai ales după dezamăgirea de la contratimp. Ne-am păstrat moralul ridicat şi le-am arătat tuturor de ce suntem în stare când rămânem uniţi”, a declarat Sutton la finalul etapei.

Sosit al şaselea la Playas de Orihuela, iatlianul Daniele Bennati (Leopard-Trek) a preluat tricoul roşu, cel al liderului clasamentului general, de la coechipierul său, danezul Jakob Fuglsang. Podiumul la general este încheiat de belgianul Maxime Monfort.

Sunt foarte fericit pentru că am îmbrăcat tricoul roşu. Este o onoare să fiu liderul unei astfel de curse. Mă simt excelent, sunt mulţumit de condiţia mea fizică, iar echipa e puternică”, a spus Bennati.

Etapa a treia din Vuelta va avea loc luni, între Petrer şi Totana, pe o distanţă de 163 de kilometri, plutonul având de trecut şi o căţărare de categoria a treia aproape de finalul cursei.

×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close