Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Impresionant! La 13 ani şi 11 luni merge la Jocurile Olimpice. Ana Iulia Dascăl, invitaţie pentru concursul de înot de la Rio

Impresionant! La 13 ani şi 11 luni merge la Jocurile Olimpice. Ana Iulia Dascăl, invitaţie pentru concursul de înot de la Rio

Impresionant! La 13 ani şi 11 luni merge la Jocurile Olimpice. Ana Iulia Dascăl, invitaţie pentru concursul de înot de la Rio
Sursa foto: Foto: ziuaconstanta.ro
14 Iul 2016   •   17:29

Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (5-21 august) a ajuns la 104 sportivi calificaţi, după rezultatele bune obţinute de atletele din ştafeta 4x400 m şi de înotătoarea Ana Iulia Dascăl, anunţă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), informează Agerpres.ro.

În urma evoluţiei bune de la Campionatele Europene, ştafeta feminină de 4x400m (locul 15 în clasamentul IAAF) a obţinut dreptul de participare la JO 2016. Ştafeta a fost formata din atletele Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Miklos şi Adelina Pastor. La Rio, din ştafeta de 4x400 m vor mai face parte Bianca Răzor şi Florina Pierdevară, sportive deja calificate. 

La înot, Ana Iulia Dascăl a fost invitată de către Federaţia internaţională (FINA) să participe la Rio 2016, precizează COSR. 

Ana Iulia Dascăl este marea surpriză a delegaţiei olimpice de la Rio. Înotătoarea originară din Cluj-Napoca, antrenată de Edi şi Beatrice Câşlaru, va fi mezina României la Rio, ea având numai 13 ani şi 11 luni la startul competiţiei.
 

”Este o realizare fantastică pentru ea. O încununare a efortului pe care l-a făcut în ultimul an, de când lucrăm împreună. Ana a muncit mult, a avut un progres fantastic, şi a fost foarte aproape de a realiza baremul B, care i-ar fi permis să meargă ca junior la Rio. Nici nu vă daţi seama cât de dezamăgită  fost când a ratat baremul pentru 17 sutimi la o probă şi pentru 3 zecimi la alta. A fost greu să o recapacităm, dar cred că acum lucrurile vor reveni la normal”, spune Eduard Câşlaru pentru Prosport.ro.

La Rio, Ana Dascăl va concura numai în proba de 100 liber. Anul acesta, la Internaţionalele de seniori ale României, s-a impus la 100 şi 200 m liber şi s-a clasat pe 2 la 50 spate şi 200 mixt. ”Rio va fi pentru ea un start pentru ceea ce va urma pentru Tokio”, mai spune Edi Câşlaru.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close