Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute a pierdut centura IBF după cinci runde cu Froch, prin KO tehnic

Lucian Bute a pierdut centura IBF după cinci runde cu Froch, prin KO tehnic

Lucian Bute a pierdut centura IBF după cinci runde cu Froch, prin KO tehnic
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Mai 2012   •   03:00

Lucian Bute a suferit primul eșec din cariera profesionistă și a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie, după ce britanicul Carl Froch l-a învins prin KO tehnic în runda a cincea.

Bute își apărase de nouă ori centura pe care o câștigase în 2007, o dată în România și de opt ori în Canada, însă la primul meci pe teren ostil s-a văzut răpus de ”Cobra”. După un început mai bun de partidă, Lucian s-a văzut trimis în corzi, iar în runda a treia Froch s-a dezlănțuit. Şi runda a patra a aparţinut tot lui Froch, Bute încheind în corzi, după care arbitrul a decis să încheie lupta în runda a cincea, românul abia ținându-se de corzi.

Bute (32 ani) are 30 de victorii la profesionişti (24 prin KO) şi un eşec, în timp ce Froch (34 ani), fost campion mondial WBC la supermijlocie, are 29 victorii (20 prin KO) şi 2 înfrângeri.

Carl Froch a explicat care a fost secretul victoriei sale. "Din prima zi, antrenorul mi-a spus exact ce trebuie să fac. Am fost foarte concentrat, foarte hotărât. Am fost sub categorie de două luni. Acesta era obiectivul meu, să-l înving pe Bute. Mulţi oameni m-au desconsiderat, mulţi au spus că nu am şanse, dar acum vor schimba discursul. Şi la casele de pariuri am plecat cu şansa a doua, dar am dovedit că merit centura. Bute e un mare campion, dar acum trebuie să vorbim de Froch", a spus britanicul.

Înţelegerea dintre cei doi pugilişti prevede o revanşă, la Montreal.


×
Subiecte în articol: Lucian Bute Carl Froch
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close