Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a câştigat două medalii de aur în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret

România a câştigat două medalii de aur în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret

România a câştigat două medalii de aur în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret
de M.T.    |    20 Aug 2014   •   11:35

Echipajele României de dublu rame fără cârmaci, feminin şi masculin, au cucerit, miercuri, medaliile de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

Astfel, bilanţul delegaţiei României, care participă cu 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi), a ajuns la trei medalii.

Primul succes românesc la Nanjing a fost obţinut luni de judoka Ştefania Dobre, care a cucerit medalia de argint la categoria 63 de kg.

În finala feminină de dublu rame fără cârmaci, Cristina Popescu şi Denisa Tilvescu a încheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul de 3:37.32 minute, devansând echipajele Chinei (3:37.52) şi Canadei (3:37.75).

„Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar, după argintul de anul trecut de la Mondiale, am promis că anul acesta nu vom mai câştiga decât aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat la final Denisa Tilvescu, citată de Agerpres.

La rândul său, Cristina Popescu, a spus că „startul nostru a fost destul de slab în comparaţie cu cel al adversarelor care au plecat ca din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi şi ne-am concentrat atât de tare să câştigăm încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1000 de metri nu sunt favoritele noastre”.

La masculin, Gheorghe Dedu şi Ciprian Tudosă au cucerit, de asemenea, medalia de aur, cu timpul de 3:11.37 minute. Podiumul a fost completat de echipajele Cehiei (3:12.13) şi Turciei (3:12.21).

„Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât, în momentul în care am coborat din barcă, am simţit cum îmi bubuie tâmplele. A trebuit să mă aşez pe ponton câteva secunde pentru că eram prea ameţit ca să pot sta în picioare. Acum însă nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acest aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie”, a spus Ciprian Tudosă, în timp ce colegul său a afirmat că „am intrat cu gândul să ieşim campioni, iar visul ni s-a împlinit”.

Jocurile Olimpice de Tineret se dispută între 16 şi 28 august, fiind o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

×
Subiecte în articol: canotaj
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close