Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia distruge Italia la Londra, Franţa câştigă dramatic în Irlanda

Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia distruge Italia la Londra, Franţa câştigă dramatic în Irlanda

Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia distruge Italia la Londra, Franţa câştigă dramatic în Irlanda
14 Feb 2011   •   11:18

Anglia şi Franţa au rămas singurele echipe care au acumulat punctaj maxim după primele două etape ale Turneului celor Şase Naţiuni. Anglia a învins fără drept de apel pe Italia (59-13), în timp ce Franţa s-a impus la Dublin în faţa Irlandei (25-22). În cel de-al treilea meci al rundei, Scoţia a cedat pe teren prproiu în faţa Ţării Galilor (6-24).

Anglia a demonstrat că este principala favorită la câştigarea competiţiei, după ce a distrus Italia în partida de pe Twickenham. Eroul gazdelor a fost Chris Ashton, care a reuşit patru încercări în meciul de la Londra împotriva italienilor. Jucătorul englez îşi continuă astfel forma execelentă arătată şi în prima etapă, când a marcat două eseuri împotriva galezilor.

La succesul echipei lui Martin Johnson au mai contribuit Mark Cueto, James Haskell, Mike Tindall şi Danny Care, fiecare cu câte o încercare, în timp ce singurul eseu al Italiei a fost reuşit de Fabio Ongaro.

Irlanda a început excelent meciul de la Dublin împotriva Franţei, campioana en-titre, conducând cu 7-0 şi 10-3. „Cocoşii” au revenit însă în joc, în special datorită lui Morgan Parra, care a transformat cinci lovituri de pedeapsă. Gazdele au înscris mai multe eseuri, 3 faţă de 1, dar n-au reuşit să câştige, în ciuda presiunii din final.

În etapa următoare este programat derbyul Anglia - Franţa, care probabil va decide câştigătoarea Turneului din acest an. Celelalte meciuri sunt Italia - Ţara Galilor şi Scoţia - Irlanda.

×
Subiecte în articol: rugby Anglia Franta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close