Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa începe Cupa Mondială cu o victorie, 3-0 cu Honduras, pentru prima oară din 1998

Franţa începe Cupa Mondială cu o victorie, 3-0 cu Honduras, pentru prima oară din 1998

Franţa începe Cupa Mondială cu o victorie, 3-0 cu Honduras, pentru prima oară din 1998
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   23:56

Pentru prima oară din 1998, an în care a cucerit trofeul, Franţa începe Cupa Mondială cu o victorie, iar Karim Benzema a devenit primul jucător francez după Zinedine Zidane care marchează o dublă la turneul final.

La Porto Alegre, în cadrul grupei E, Franţa a învins Honduras cu 3-0, la capătul unui meci în care tehnologia video introdusă de FIFA şi-a dovedit în premieră utilitatea, contribuind la acordarea golului de 2-0 după o fază controversată.

Pornită ca mare favorită a meciului şi chiar a grupei, naţionala Franţei a avut nevoie de aproape o repriză şi de eliminarea unui jucător hondurian pentru a reuşi să deschidă scorul şi să evite o eventuală surpriză. Deşi au trimis de două mingea în bară în prima parte a întâlnirii, prin Blaise Matuidi şi Antoine Griezmann, elevii lui Didier Deshamps au avut o prestaţie cenuşie, departe de imaginea foarte bună lăsată în amicalele dinaintea Cupei Mondiale.

Cu toate acestea, Franţa a deschis scorul cu un minut înainte de pauză, atunci când Karim Benzema a transformat penaltyul obţinut de Paul Pogba, în urma unui duel care i-a adus al doilea cartonaş galben lui  Wilson Palacios. Golul atacantului lui Real Madrid a fost primul înscris de les bleus într-un meci de debut la Cupa Mondială din 1998, iar francezii continuă să aibă cea mai lungă serie de lovituri de pedeapsă transformate la turneele finale, zece din zece.

În debutul reprizei secunde, acelaşi Benzema a trimis în bară, mingea l-a lovit pe portarul Noel Valladares, apoi a intrat în poartă, în ciuda eforturilor goalkeeperului hondurian. Tehnologia video a arătat că balonul a depăşit linia porţii cu întreaga circumferinţă, astfel că arbitrul a decis să acorde golul, în ciuda unor proteste timide ale antrenorului naţionalei Hondurasului, Luis Suarez.

În superioritate numerică şi cu un avantaj liniştitor de două goluri, Franţa a controlat fără emoţii restul partidei. Benzema, care nu a fost creditat cu reuşita de 2-0, considerată ca autogol al lui Valladares, a realizat în cele din urmă dubla, în minutul 72, atunci când a tras puternic din unghi, iar mingea s-a dus sub bară, stabilind astfel rezultatul final.

Prin cele două goluri reuşite împotriva Hondurasului, jucătorul de 26 de ani a egalat performanţa lui Zidane, care era ultimul francez cu o dublă la Cupa Mondială, în finala ediţiei din 1998, împotriva Braziliei.

În etapa a doua din grupa E, Franţa va întâlni Elveţia, la Salvador, în timp ce Ecuador va juca împotriva hondurienilor, la Curitiba.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close