Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda învinge Brazilia cu 3-0 şi termină Cupa Mondială pe locul 3

Olanda învinge Brazilia cu 3-0 şi termină Cupa Mondială pe locul 3

Olanda învinge Brazilia cu 3-0 şi termină Cupa Mondială pe locul 3
de M.T.    |    13 Iul 2014   •   00:58

Brazilia nu a reuşit să se revanşeze în faţa fanilor după eşecul ruşinos din semifinala cu Germania şi a încheiat în genunchi Cupa Mondială pe care a găzduit-o.

În finala mică a turneului, disputată la Brasilia, naţionala pregătită de Luiz Felipe Scolari a suferit o altă înfrângere categorică, 0-3 în faţa Olandei, încheind competiţia cu 10 goluri primite în ultimele două meciuri.

În schimb, Olanda, de trei ori finalistă la Cupa Mondială, termină în premieră în istoria sa pe locul 3 şi se întoarce acasă fără a suferi vreo înfrângere la actuala ediţie.

De această dată, Brazilia a primit doar trei goluri, dar senzaţia de neputinţă a fost aceeaşi din partida cu Germania. Elevii lui Scolari nici nu au apucat bine să se aşeze în teren că Olanda a şi marcat, iar apoi a profitat de lipsa de reacţie a gazdelor pentru a închide meciul după mai puţin de 20 de minute de joc.

În minutul 2, Arjen Robben a scăpat singur spre poarta lui Julio Cesar, dar a fost faultat la marginea careului de Thiago Silva. Deşi decizia corectă ar fi fost lovitură liberă pentru Olanda şi cartonaş roşu pentru fundaşul brazilian, arbitrul algerian Djamel Haimoudi a reinventat regulile şi a acordat penalty, în timp ce căpitanul Selecao a primit doar cartonaşul galben.

Robin van Persie a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă, iar Brazilia începea să retrăiască coşmarul din semifinale.Lucrurile s-au înrăutăţit în minutul 16, atunci când David Luiz a respins în centrul careului o centrare de pe partea dreaptă, aşa cum ar face-o un fundaş din ligile inferioare, nu cel mai scump apărător din istorie, iar Daley Blind a profitat şi a făcut 2-0 cu un şut sub bară.

Din acel moment, meciul a devenit un chin pentru jucătorii brazilieni şi fanii lor. Gazdele au fost incapabile să creeze pericol la poarta lui Jasper Cillessen, cu excepţia unor şuturi din afara careului, expediate de Oscar şi Ramires. Cu toate acestea, Brazilia ar fi putut reveni în joc la mijlocul reprizei secunde, atunci când arbitrul a greşit din nou şi nu a acordat penalty la un duel în care Blind l-a faultat evident pe Oscar.

Fără să mai forţeze, aproape din inerţie, Olanda a marcat şi golul trei, în primul minut de prelungire al partidei, după o fază iniţiată de Robben, continuată de Daryl Janmaat şi finalizată dintr-un careu orfan de fundaşi de Georginio Wijnaldum. Cu un avantaj liniştitor pe tabelă, Louis Van Gaal a decis să-l introducă pe teren şi pe al treilea portar din lot, Michel Vorm, astfel că toţi cei 23 de jucători olandezi au evoluat cel puţin un minut la actuala ediţie a Cupei Mondiale.

O Cupă Mondială care ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru fotbalul brazilian, dar pe care Brazilia o încheie cu golaveraj negativ şi cu tristul record de a fi echipa gazdă cu cele mai multe goluri primite în istoria competiţiei, 14.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close