Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Paraguay elimină Japonia la penalty-uri şi merge în sferturile Cupei Mondiale

Paraguay elimină Japonia la penalty-uri şi merge în sferturile Cupei Mondiale

Paraguay elimină Japonia la penalty-uri şi merge în sferturile Cupei Mondiale
29 Iun 2010   •   19:41

Paraguay a eliminat Japonia de la Cupa Mondială şi a atins pentru prima oară în istorie faza sferturilor. Scorul de la Pretoria a fost 0-0 după 120 de minute, astfel că a fost nevoie de disputarea loviturilor de departajare, pentru prima oară la acest turneu. Ratarea japonezului Komano a asigurat victoria paraguayană cu scorul de 5-3.

Japonia şi Paraguay au avut, marţi, şansa să scrie istorie. Cele două echipe, care au luat faţa în faza grupelor unor echipe precum Danemarca şi Italia, nu au ajuns niciodată în istoria lor în sferturile de finală ale unei Cupe Mondiale, iar partida de la Pretoria era şansa perfectă de a reuşi acest lucru.


Paraguay a avut prima mare ocazie a meciului în minutul 21, dar Barrios, jucător la Borussia Dortmund, nu l-a putut învinge pe portarul Kawashima. Matsui ar fi putut marca şi el, pentru Japonia, pe contraatac, iar Keisuke Honda a ratat de puţin ţinta din afara careului în minutul 40. Faptul că nu au putut marca în prima repriză i-a făcut pe cei 22 de fotbalişti să trateze mai prudent cea de-a doua parte.

Ocaziile au fost, astfel, şi mai puţine. Riveros nu l-a putut învinge cu o lovitură de cap pe portarul nipon Kawashima. În aceste condiţii, finalul celor 90 de minute regulamentare a părut să vină foarte repede, cele două echipe sperând la golul decisiv în prelungiri.


Japonezii lui Takeshi Okada au renunţat la orice intenţii ofensive în prelungirile partidei de la Pretoria, dar dominarea sudamericanilor a fost una fără mari dezultate. Barrios a ratat cu capul, iar Valdez nu l-a învins nici el pe Kawashima din poziţie foarte bună. Repriza a doua a prelungirilor le-a aparţinut japonezilor, care au mai echilibrat raportul posesiei şi au fost deseori prezenţi în careul advers. Tulio şi colegii săi, însă, au irosit toate şansele ivite iar partida s-a îndreptat, implacabil, spre executarea loviturilor de la unsprezece metri.

Loteria penalty-urilor a fost una fericită pentru sudamericani. După ce Barreto, Lucas şi Riveros, respectiv Endo şi Hasebe au marcat pentru reprezentativele lor, japonezul Komano a trimis mingea în bară. Greşeala s-a dovedit decisivă, paraguayenii înscriind şi prin Valdez şi Cardozo şi asigurându-şi locul în sferturile de finală.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Paraguay CM2010 japonia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close