Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Astra Giurgiu a fost eliminată în playoff-ul Europa League, după 1-1 cu Maccabi Haifa

Astra Giurgiu a fost eliminată în playoff-ul Europa League, după 1-1 cu Maccabi Haifa

Astra Giurgiu a fost eliminată în playoff-ul Europa League, după 1-1 cu Maccabi Haifa
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    29 Aug 2013   •   21:14

Astra Giurgiu nu a reuşit decât un rezultat de egalitate în returul din playoff-ul Europa League cu Maccabi Haifa, scor 1-1, şi a ratat astfel calificarea în faza grupelor.

Giurgiuvenii au pierdut în prima manşă, disputată în Israel, sscor 0-2, şi nu au putut întoarce rezultatul la Piatra Neamţ, deşi au condus cu 1-0.

Golul speranţei pentru români a fost marcat Găman, în minutul 27, fundaşul Astrei reuşind să trimită mingea în poartă din apropiere în urma unui corner.

Avantajul băieţilor lui Daniel Isăilă a durat doar şapte minute, pentru că spaniolul Rayo, care înscrisese şi în partida tur, a transformat o lovitură liberă, profitând şi de greşeala lui Silviu Lung jr, şi a restabilit egalitatea.

Astra îşi încheie totuşi prima experienţă europeană cu un bilanţ pozitiv, giurgiuvenii obţinând patru victorii din opt meciuri, singura înfrângere, care s-a dovedit a fi decisivă, fiind cea suferită în turul cu Maccabi.

Surprize la Moscova şi Stuttgart

Primele surprize din playoff-ul Europa League s-au produs la Moscova şi Stuttgart, elveţienii de la St. gallen şi croaţii de la NK Rijeka, reuşind calificări neaşteptate în grupele competiţiei.

St. Gallen a câştigat cu 4-2 returul cu Spartak Moscova, după ce remizase pe teren propriu (1-1), în timp ce Rijeka a terminat la egalitate, scor 2-2, pe terenul lui VfB Stuttgart, la care Alexandru Maxim nu a fost folosit. În prima manşă, şvabii au fost învinşi cu 2-1 în Croaţia.

În schimb, Rubin Kazan, Rapid Viena şi Dinamo Kiev au obţinut victorii clare şi s-au calificat la pas, în timp ce suedezii de la Elfsborg au câştigat duelul nordic cu vecinii danezi de la Nordsjaelland.

Rezultate Europa League, Playoff


Astra Giurgiu (România) - Maccabi Haifa (Israel) 1-1, în tur 0-2
Spartak Moscova (Rusia) - St. Gallen (Elveţia) 2-4, în tur 1-1
Rubin Kazan (Rusia) - Molde (Norvegia) 3-0, în tur 2-0
Dila Gori (Georgia) - Rapid Viena (Austria) 0-3, în tur 0-1
Dinamo Kiev (Ucraina) - Aktobe (Kazahstan) 5-1, în tur 3-2
Nordsjaelland (Danemarca) - Elfsborg (Suedia) 0-1, în tur 1-1
Stuttgart (Germania) - NK Rijeka (Croaţia) 2-2, în tur 1-2

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close