Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona anunţă transferul lui Suarez. Catalanii vor ataca în sezonul viitor cu Messi - Neymar - Suarez

Barcelona anunţă transferul lui Suarez. Catalanii vor ataca în sezonul viitor cu Messi - Neymar - Suarez

Barcelona anunţă transferul lui Suarez. Catalanii vor ataca în sezonul viitor cu Messi - Neymar - Suarez
11 Iul 2014   •   15:41

FC Barcelona a anunţat transferul uruguayanului Luis Suarez de la Liverpool. O veste înfricoşătoare pentru adversarii spaniolilor şi nu pentru că Suarez are obiceiul să muşte, la propriu, din adversari, ci pentru că FC Barcelona va avea, în sezonul viitor, un trident ofensiv format din Lionel Messi, Neymar şi Luis Suarez.

Cei trei nu vor putea juca însă chiar de la începutul sezonului împreună, pentru că Suarez este suspendat nouă meciuri şi a primit o interdicţie de patru luni din orice activitate legată de fotbal, după ce l-a muşcat de umăr pe fundaşul Giorgio Chiellini în meciul Uruguay-Italia de la Cupa Mondială.

Suarez va sosi la Barcelona în cursul săptămânii viitoare, când va efectua vizita medicală, va semna contractul şi va fi prezentat oficial. Suma plătită de Barcelona ar fi de 75 de milioane de lire sterline.

Informaţia a fost confirmată pe site-urile oficiale atât de Liverpool, cât şi de Barcelona. "Jucătorul a primit permisiunea de a completa formalităţile în vederea unui transfer la Barcelona. Îi mulţumim lui Luis pentru contribuţia adusă la club şi pentru rolul jucat în calificarea echipei în Liga Campionilor", se arată în comunicatul celor de la Liverpool.
Barcelona l-a descris pe Luis Suarez ca fiind unul dintre cei mai productivi atacanţi din fotbalul european, el înscriind cel puţin 10 goluri pe sezon în fiecare an de când a devenit profesionist, fie la Groningen, Ajax sau Liverpool. "Al 15-lea uruguayan care va juca pentru FC Barcelona nu este doar un atacant prolific, ci are şi o personalitate puternică şi spirit competitiv. Luis Suarez îşi alătură numele unei liste impresionante de atacanţi de clasă care au evoluat la clubul nostru în ultimii ani", se arată în comunicatul FC Barcelona.

Suarez a transmis şi el un comunicat de presă în care a vorbit despre transfer şi în care le-a mulţumit fanilor lui Liverpool. "Plec către o viaţă nouă şi noi provocări în Spania. Atât eu cât şi familia mea ne-am îndrăgostit de club şi de acest oraş. Dar cel mai mult m-am îndrăgostit de fanii incredibili. Mereu mi-aţi fost alături şi noi, ca familie, nu vă vom uita niciodată, vom fi mereu suporteri Liverpool. Sper să înţelegeţi de ce am luat această decizie. Acest club a făcut tot ce a putut să mă convingă să stau, dar să joc şi să trăiesc în Spania, unde familia soţiei mele locuieşte, este un vis de o viaţă şi o ambiţie personală. Cred că e momentul potrivit să fac asta", a declarat Luis Suarez.

 

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close