Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ce spune UEFA despre candidatura României la EURO 2020. Vezi raportul complet al UEFA

Ce spune UEFA despre candidatura României la EURO 2020. Vezi raportul complet al UEFA

Ce spune UEFA despre candidatura României la EURO 2020. Vezi raportul complet al UEFA
Sursa foto: Foto: wollitex.deviantart.com
11 Sep 2014   •   09:46

România este oficial una dintre candidatele la organizarea Euro 2020. Bucureştiul se află pe lista celor 19 oraşe, posibile gazde ale turneului final de peste 6 ani. Dintre acestea, vor fi alese doar 13, iar Londra şi Munchen sunt singurele candidate pentru semifinale şi marea finală.

Oraşele gazdă vor fi alese la 19 septembrie, de Comitetul Executiv al UEFA.

VEZI AICI RAPORTUL UEFA

Pentru a fi printre organizatori, România mai are de pus la punct mai multe chestiuni legate de infrastructură. Locurile de parcare, numărul de loje de la Arena Naţională şi locurile de cazare din Capitală sunt doar câteva dintre problemele pe care le are România.

Raportul UEFA menţionează că acceptarea Bucureştiului pentru organizarea turneului depinde şi de rezolvarea problemelor de infrastructură transport dintre Aeroportul Otopeni şi oraş.

"Bucureştiul este legat în mod suficient de toate destinaţiile majore ale Europei, atât pe uscat, cât şi aerian, în contextul în care pentru Euro-2020 aeroportul va juca un rol predominant. Aeroportul, centrul oraşului şi stadionul sunt mai degrabă slab legate cu autobuze şi capacitatea va trebui sporită considerabil. O nouă linie de metrou este planificată pentru 2020. Accesul pe ultimul kilometru la stadion este asigurat suficient de transportul public (linie de metrou în proiect, tramvaie şi autobuze). Nu există informaţii privind parcul de mijloace de transport şi nici despre sistemul de funcţionare. Capacitatea aeroportului internaţional este suficientă astfel încât să opereze traficul aşteptat în 2020 şi cel suplimentar datorat turneului. Autoritatea aeronautică civilă a confirmat că nu există restricţii privind zborurile de noapte", se arată la capitolul "Mobilitate" al raportului.

Alte aspecte de îmbunătăţit se întâlnesc la stadion. Finalizată în 2011, Arena Naţională are o capacitate de 54.861 de locuri. Stadionul se află în proprietatea Primăriei Muncipiului Bucureşti şi este administrat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu întruneşte toate condiţiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. În plus, nici numărul minim de loje permis de UEFA nu este îndeplinit de Arena Naţională.

De asemenea, cerinţele UEFA în ceea ce priveşte ospitalitatea nu sunt întrunite în totalitate. Problema o reprezintă faptul că facilităţile oferite sponsorilor şi corporaţiilor trebuie construite în afara Arenei Naţionale. Centrul Media trebuie construit de asemenea în afara arenei.

În ceea ce priveşte locurile de cazare, numărul acestora este la limită, iar cele de categorie inferioară acoperă doar parţial cerinţele UEFA. Însă preţurile sunt competitive, iar autoritatea naţională de turism a promis că tarifele nu vor creşte cu ocazia turneului. Terenurile de antrenament sunt de înalt standard, se arată în raport, chiar dacă una dintre opţiuni are ca destinaţie exclusivă rugbiul, fiind nevoie de unele modificări în acest caz.

UEFA mai remarcă experienţa limitată a municipalităţii bucureştene în organziarea unor evenimente majore şi că planificatele investiţii în infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate în amănunt.

×
Subiecte în articol: fotbal
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close