Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Danemarca a produs prima mare surpriză de la EURO: A câştigat cu 1-0 în faţa Olandei

Danemarca a produs prima mare surpriză de la EURO: A câştigat cu 1-0 în faţa Olandei

Danemarca a produs prima mare surpriză de la EURO: A câştigat cu 1-0 în faţa Olandei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    09 Iun 2012   •   21:11

Prima mare surpriză a Campionatului European din Polonia şi Ucraina s-a produs în grupa B, cea mai puternică a turneului, acolo unde Danemarca a câştigat cu 1-0 meciul disputat la Harkov în faţa vicecampioanei mondiale Olanda.

 
Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Michael Krohn-Dehli, în minutul 24, batavii dominând restul partidei şi având suficient timp şi suficiente ocazii de a reuşi măcar egalarea, însă elevii lui Morten Olsen au rezistat până la final şi pot spera la calificarea în sferturile de finală.
 
Aşa cum era de aşteptat, Olanda s-a aşezat încă din debut în jumătatea daneză, iar Van Persie şi Afellay au avut primele şanse de gol ale partidei. Sneijder a fost şi el aproape de a înscrie, printr-un procedeu neobişnuit pentru el, lovitură de cap, însă cei care au marcat au fost nordicii, Krohn-Dehli finalizând cu un şut printre picioarele lui Stekelenburg o acţiune personală prin care a scos din joc doi adversari printr-o fentă.
 
Până la pauză, elevii lui Bert van Marwijk au avut câteva oportunităţi de a restabili egalitatea, cele mai mari aparţinându-le lui Robben, care a tras în bară de la marginea careului, deşi avea şi varianta unei pase la un coechipier demarcat, şi lui Van Persie, atacantul lui Arsenal nereuşind să-l bată pe Andersen din poziţie de unu contra unu, după o pasă excelentă a lui Sneijder.
 
Repriza a doua a început cu un mic asediu olandez, în primele zece minute de după revenirea de la vestiare Robben, Van Persie, Van Bommel, Afellay şi Heitinga irosind ocazii bune de a înscrie. De cealaltă parte, danezii au continuat să fie agresivi, în sensul bun al cuvântului, şi excelent organizaţi, reuşind să reziste presiunii constante a batavilor şi fiind chiar aproape de a-şi dubla avantajul, prin acelaşi Krohn-Delhi, al cărui şut a fost respins în corner de Stekelenburg.
 
În disperare de cauză, van Marwijk a forţat pe final cu Huntelaar, Van der Vaar şi Kuyt, introduşi în locul lui Afellay, De Jong şi Van der Wiel, însă singurul moment de panică la poarta lui Andersen a venit la şansa lui Hunetalaar, lăsat singur cu goalkeeperul danez de o pasă superbă a lui Sneijder, dar golgheterul din Bundesliga a ratat inexplicabil.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close