Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: FC Porto şi Malaga, primele echipe calificate matematic în optimile de finală

Liga Campionilor: FC Porto şi Malaga, primele echipe calificate matematic în optimile de finală

Liga Campionilor: FC Porto şi Malaga, primele echipe calificate matematic în optimile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Noi 2012   •   00:34

FC Porto şi Malaga sunt primele echipe care s-au calificat matematic în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în urma meciurilor disputate marţi seară, în timp ce Real Madrid şi Manchester City au fost aproape de a suferi înfrângeri surprinzătoare pe teren propriu.

În grupa A, FC Porto a remizat pe terenul lui Dinamo Kiev, scor 0-0, şi îşi păstrează prima poziţie în clasament, cu 10 puncte, unul mai mult decât francezii de la PSG, care au învins fără probleme acasă pe Dinamo Zagreb cu 4-0, prin golurile reuşite de Alex, Matuidi, Menez şi Hoarau.

În urma acestui rezultat, portughezii sunt siguri de prezenţa lor în faza eliminatorie a competiţiei, echipa din capitala Franţei având şansa de a obţine de asemenea calificarea în optimi, dacă va reuşi cel puţin un egal etapa viitoare, în Ucraina.

Malaga a primit primul gol în actuala ediţie a Ligii Campionilor şi a remizat în Italia, 1-1 cu AC Milan, însă nu mai poate pierde calificarea, graţie celor 10 puncte acumulate până acum. Spaniolii au condus pe San Siro, după golul lui Eliseu, însă rossoneri au egalat în partea a doua, Pato înscriind cu capul din apropiere.

În ciuda faptului că au obţinut doar un punct din cele două meciuri cu Malaga, italienii au cele mai mari şanse de a se clasa pe locul 2 în grupa C, după ce Anderlecht a produs surpriza la Bruxelles şi a învins cu 1-0 pe Zenit St. Petersburg, graţie golului marcat de Mbokani.

În grupa D, Borussia Dortmund şi Ajax Amsterdam au fost aproape de a produce surprizele serii la Madrid, respectiv Manchester, însă ambele au terminat la egalitate, cu acelaşi scor, 2-2.

Pe Santiago Bernabeu, Borussia a preluat conducerea prin Marco Reus, iar Pepe a egalat aproape imediat pentru gazde. Campioana Germaniei a terminat prima repriză în avantaj, după ce Goetze a finalizat un contraatac superb, dar tocmai un conaţional, Masut Ozil a salvat un punct pentru echipa lui Mourinho, transformând o lovitură liberă în minutul 89.

În Anglia, Manchester City îşi juca ultima şansă de a mai spera în calificare, în meciul cu Ajax Amsterdam. Debutul întâlnirii a fost însă de coşmar pentru trupa lui Roberto Mancini, care s-a văzut condusă cu 2-0 încă din minutul 17, după dubla lui Siem de Jong.

Yaya Toure a dat semnalul revenirii "cetăţenilor" cu un gol spectaculos înainte de pauză, pentru ca Aguero să restabilească egalitatea cu un sfert de oră înainte de final. Gazdele ar fi putut totuşi obţine victoria, dacă un alt gol al lui Aguero nu ar fi fost greşit anulat pentru offside şi dacă arbitrul ar fi dictat penalty la ultima fază a întâlnirii, atunci când Balotelli a fost în mod evident ţinut în careu.

Situaţia calificării rămâne în continuare incertă, deşi Borussia Dortmund pare lansată spre optimile de finală, germanii fiind lideri, cu 8 puncte, în timp ce Real Madrid mai are nevoie de o victorie în ultimele două meciuri pentru a fi sigură de locul său între primele 16 echipe ale Europei.

O altă răsturnare de scor s-a produs în grupa B, acolo unde Schalke a reuşit să revină pe teren propriu în faţa lui Arsenal şi să termine la egalitate, scor 2-2, rezultat care îi menţine pe Marica şi coechipierii săi pe primul loc.

Theo Walcott şi Olivier Giroud au dus scorul la 2-0 în favoarea londonezilor în prima jumătate de oră, dar gazdele au punctat prin Klaas-Jan Huntelaar şi Jefferson Farfan, obţinând astfel un punct.

Din calculele calificării nu trebuie exclusă Olympiakos Pireu, care s-a impus cu 3-1 pe teren propriu în faţa lui Montpellier, echipă deja ieşită din cursa pentru optimi. Paulo Machado, Greco şi Mitroglu au înscris pentru greci, punctul de onoare al campioanei Franţei fiind reuşit de Belhanda, din penalty.

Rezultate Liga Campionilor


Grupa A: Dinamo Kiev - FC Porto 0-0, PSG - Dinamo Zagreb 4-0

Grupa B: Schalke - Arsenal 2-2, Olympiakos - Montpellier 3-1

Grupa C
: Anderlecht - Zenit 1-0, Milan - Malaga 1-1

Grupa D: Man. City - Ajax 2-2, Real Madrid - Dortmund 2-2

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close