Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor. Seara recordurilor pentru FC Barcelona, Bayern Munchen şi FC Porto

Liga Campionilor. Seara recordurilor pentru FC Barcelona, Bayern Munchen şi FC Porto

Liga Campionilor. Seara recordurilor pentru FC Barcelona, Bayern Munchen şi FC Porto
de M.T.    |    18 Sep 2014   •   09:00

Primul gol marcat de Jerome Boateng în Liga Campionilor a adus victoria lui Bayern Munchen în faţa lui Manchester City, scor 1-0, în primul meci din cadrul grupei E.

Internaţionalul german a înscris unicul gol al întâlnirii în minutul 90, cu un şut superb din colţul careului, iar bavarezii debutează cu un succes în Liga Campionilor pentru al 11-lea sezon consecutiv, un record în istoria competiţiei.

În celălalt meci al grupei, AS Roma a sărbătorit revenirea în cea mai importantă competiţie europeană printr-o victorie categorică în faţa lui TSKA Moscova, scor 5-1.

Italienii au început tare partida disputată pe Stadio Olimpico şi conduceau deja cu 4-0 în minutul 31, graţie golurilor marcate de Iturbe, Gervinho, de două ori, şi Maicon.

În debutul părţii secunde, gazdele s-au desprins la 5-0, după autogolul lui Ignashevich, echipa din capitala Rusiei marcând golul de onoare cu opt minute înainte de final, prin Musa.

Victorie la limită pentru Barcelona


În grupa F, FC Barcelona a obţinut o victorie la limită pe teren propriu, scor 1-0, în faţa ciprioţilor de la APOEL Nicosia. Autorul singurului gol al partidei a fost Gerard Pique, fundaşul catalan înscriind cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Messi.

Astfel, pentru prima oară în istoria sa, Barcelona începe sezonul cu patru victorii consecutive şi fără a primi vreun gol, echipa antrenată de Luis Enrique fiind lider în La Liga cu punctaj maxim după trei etape şi golaveraj 6-0.

În aceeaşi grupă, la Amsterdam, Paris St. Germain a obţinut doar o remiză în meciul cu Ajax, scor 1-1.

Campioana Franţei a marcat prima, prin Cavani, gazdele reuşind să egaleze cu un sfert de oră înainte de final, după o execuţie superbă din lovitură liberă a lui Schone.

FC Porto a reuşit scorul serii

Cea mai clară victorie a serii a fost reuşită de FC Porto, care a câştigat meciul de pe teren propriu cu BATE Borisov cu scorul de 6-0, în deschiderea grupei H.

Este pentru prima oară în istoria participărilor sale în Liga Campionilor când Porto înscrie de şase ori, însă recordurile portughezilor nu se opresc aici.

Aflat la debutul în această competiţiei, Yacine Brahimi a marcat un hattrick, devenind astfel primul jucător al lui Porto, dar şi primul algerian care reuşeşte o astfel performanţă în Liga Campionilor.

Celelalte goluri ale "dragonilor" au fost înscrise de Jackson Martinez, Adrian Lopez şi Aboubakar.

Tot în grupa H, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a terminat la egalitate, scor 0-0, pe terenul lui Athletic Bilbao.

Start ratat pentru Chelsea


Liderul autoritar din Premier League, Chelsea, nu a confirmat forma bună şi în Liga Campionilor, gruparea londoneză remizând pe teren propriu cu Schalke, scor 1-1.

Cesc Fabregas a deschis scorul pentru echipa lui Jose Mourinho în debutul meciului, însă germanii au egalat în repriza a doua, prin Huntelaar, care a devenit astfel al doilea cel mai bun marcator olandez în cupele europene.

Rezultat identic şi în celălalt meci din grupa G, în Slovenia, acolo unde Maribor, revenită în Liga Campionilor după 15 ani, a egalat în minutul 90 şi a anulat avantajul luat de Sporting Lisabona prin golul lui Nani.

Rezultate Liga Campionilor


Grupa E: AS Roma - TSKA Moscova 5-1, Bayern - Man. City 1-0

Grupa F: FC Barcelona - APOEL Nicosia 1-0, Ajax - PSG 1-1

Grupa G: Chelsea - Schalke 1-1, Maribor - Sporting 1-1

Grupa H: FC Porto - BATE Borisov 6-0, Athletic Bilbao - Şahtior 0-0 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close