Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Montpellier a câştigat pentru prima oară titlul de campioană a Franţei

Montpellier a câştigat pentru prima oară titlul de campioană a Franţei

Montpellier a câştigat pentru prima oară titlul de campioană a Franţei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Mai 2012   •   11:09

Montpellier Herault SC a devenit în premieră campioană a Franţei, după ce John Utaka a marcat o dublă în victoria din ultima etapă cu deja retrogradata Auxerre, un meci care nu a fost lipsit de incidente.

Liderul din Ligue 1 avea nevoie de un singur punct pe terenul lui Auxerre pentru a se încorona pentru prima oară în istorie campioană, în condiţiile în care rivalii de la PSG câştigaseră cu 2-1 în faţa celor de la Lorient.

Lucrurile nu au mers prea bine pentru Montpellier în debutul partidei, iar gazdele au deschis scorul în minutul 20, prin Olivier Kapo.

Egalarea a fost adusă de John Utaka, 12 minute mai târziu, pentru ca acelaşi jucător să pecetluiască soarta meciului şi a titlului din Hexagon cu un sfert de oră înainte de final.

Înainte de cel de-al doilea gol al oaspeţilor, partida a fost întreruptă aproximativ 20 de minute, din cauza fanilor lui Auxerre, care au aruncat diverse obiect pe gazon, protestând astfel împotriva conducerii clubului, considerată principala vinovată pentru retrogradarea echipei.

În urma victoriei de duminică seară, Montpellier a devenit a 19-a echipă care câştigă Ligue 1.

Este fantastic, fabulos”, a spus Rene Girard, antrenorul noii campioane, care a dat şi golgheterul campionatului, Olivier Giroud, atacantul de 26 de ani înscriind de 21 de ori, la fel ca şi brazilianul Nene, de la PSG.

În afară de Montpellier, Franţa va mai fi reprezentantă în Liga Campionilor de PSG şi Lille, ocupantele celorlalte locuri de pe podium, în timp ce Olympique Lyon (câştigătoarea Cupei Franţei şi locul 4 în campionat), Olympique Marseille (câştigătoarea Cupei Ligii) şi Bordeaux (locul 5) vor evolua în Europa League.

În liga a doua au mai retrogradat Caen şi Dijon.

×
Subiecte în articol: Ligue 1 Franta psg
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close