Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Neymar a marcat de patru ori împotriva Japoniei şi a devenit al cincilea golgheter din istoria naţionalei Braziliei

Neymar a marcat de patru ori împotriva Japoniei şi a devenit al cincilea golgheter din istoria naţionalei Braziliei

Neymar a marcat de patru ori împotriva Japoniei şi a devenit al cincilea golgheter din istoria naţionalei Braziliei
de M.T.    |    14 Oct 2014   •   16:47

La doar 22 de ani, Neymar a ajuns la 40 de goluri înscrise pentru Brazilia şi a devenit astfel al cincilea marcator din istoria Selecao, depăşindu-l în clasamentul all-time pe Bebeto (39 de goluri).

Performanţa a fost reuşită marţi, la Singapore, acolo unde starul Barcelonei a marcat toate golurile meciului amical pe care Brazilia l-a câştigat cu 4-0 în faţa Japoniei.

În acelaşi timp, fostul atacant al lui Santos a devenit primul brazilian care înscrie de patru ori într-o partidă a naţionalei după 14 ani. Ultimul care a făcut-o a fost Romario, în 2000.

Neymar şi-a început reprezentaţia în minutul 17 al meciului cu niponii, când a deschis scorul după o pasă primită de la Tardelli, autorul dublei prin care Brazilia a învins Argentina cu 2-0 în urmă cu câteva zile.

Atacantul brazilian a dublat avantajul naţionalei sud-americane imediat după pauză, apoi a stabilit rezultatul final cu alte două reuşite în ultimul sfert de oră al întâlnirii.

Prin această victorie, Carlos Dunga îşi continuă startul perfect la revenirea pe banca Selecao, unde l-a înlocuit pe Luiz Felipe Scolari după dezamăgirea de la Cupa Mondială din această vară.

În clasamentul celor mai buni marcatori ai naţionalei Braziliei, Neymar, care a ajuns la 40 de goluri în doar 58 de selecţii, este depăşit doar de Pele (77), Ronaldo (62), Romario (55) şi Zico (48).

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close