Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Radamel Falcao a semnat cu Manchester United, la finalul unei perioade de transferuri în care s-au cheltuit miliarde de euro

Radamel Falcao a semnat cu Manchester United, la finalul unei perioade de transferuri în care s-au cheltuit miliarde de euro

Radamel Falcao a semnat cu Manchester United, la finalul unei perioade de transferuri în care s-au cheltuit miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Twitter
de M.C.    |    02 Sep 2014   •   12:33

Aşa cum am fost obişnuiţi din anii trecuţi, ultimele zile ale perioadei de transferuri au adus atât achiziţii aşteptate, cât şi câteva surprize.

Cea mai spectaculoasă mutare făcută pe ultima sută de metri este cea a atacantului columbian Radamel Falcao, care a fost împrumutat pentru un sezon de AS Monaco la Manchester United, în schimbul sumei de 10 milioane de euro. Englezii au opţiunea unui transfer definitiv, pentru 55 de milioane de euro şi vor suporta cea mai mare parte a salariului columbianului, care se ridică la peste 10 milioane de euro net, anual.

Despărţirea acestuia de monegasci consfiinţeşte practic sfârşitul proiectului început de magnatul Dmitry Rybolovlev, care a renunţat la principalele vedete ale clubului, fără a reinvesti banii obţinuţi.

Venirea lui Falcao la United i-a deschis calea lui Arsene Wenger să-l cumpere pe Danny Welbeck, pentru 20 de milioane de euro. Atacantul crescut la Manchester a semnat un contract pe patru ani cu gruparea londoneză.

United a renunţat şi la Javier Hernandez, care a fost împrumutat un sezon la Real Madrid. United l-a cumpărat şi pe olandezul Daley Blind, de la Ajax, pentru aproximativ 18 milioane de euro.

Manchester City i-a împrumutat pe Micah Richards şi Alvaro Negredo la Fiorentina, respectiv Valencia, în timp ce Newcastle i-a împrumutat pe Hatem ben Arfa şi Mapou Yanga Mbiwa la Hull City, respectiv AS Roma.

Campioana Spaniei, Atletico, a reuşit înregimentarea mijlocaşului italian Alessio Cerci, de la Torino, pentru 16 milioane de euro.

În Liga I, cele mai importante mutări ale ultimelor zile au fost cele ale Stelei, care i-a adus împrumut pe Paul Papp, Raul Rusescu şi Alexandru Bourceanu, în timp ce Astra l-a repatriat pe fostul internaţional George Florescu, liber de contract.

Politica FIFA, de fair-play financiar, pare să nu influenţeze foarte mult modul în care cluburile de fotbal înţeleg să facă transferuri. Dacă anul trecut au fost stabilite recorduri în materie de sume cheltuite pe cumpărarea de jucători, în vara aceasta au fost atinse noi cote istorice. În cele mai importante cinci ligi ale Europei s-au cheltuit aproximativ 2,35 miliarde de euro, dintre care doar 1 miliard în Premier League.

Clubul care a cheltuit cel mai mult în această vară este Manchester United, care a cumpărat jucători în valoare de 200 de milioane de euro, urmat fiind de Barcelona şi Liverpool, cu 174, respectiv 170 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: transferuri Manchester United steaua record
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close