Antena 3 CNN Sport Fotbal extern România va juca împotriva Greciei în barajul pentru Cupa Mondială 2014

România va juca împotriva Greciei în barajul pentru Cupa Mondială 2014

România va juca împotriva Greciei în barajul pentru Cupa Mondială 2014
de M.T.    |    21 Oct 2013   •   15:15

Echipa naţională a Româniai va întâlni Grecia, primul meci în deplasare, în barajul pentru Cupa Mondială din 2014.

Echipa naţională a României a primit cel mai accesibil adversar din urna capilor de serie, la tragerea la sorţi care a avut loc luni, la sediul FIFA de la Zurich.

Tricolorii vor avea şi avantajul teoretic de a juca primul meci în deplasare, pe data de 15 noirmebrie.

Naţionala Greciei a încheiat preliminariile pe locul 2 în grupa G, la egalitate de puncte cu Bosnia, care s-a calificat direct la turneul final datorită golaverajului. Din aceeaşi grupă au mai făcut parte Slovacia, Lituania, Letonia şi Liechtenstein.

Elenii au fost prezenţi la ultima ediţie a Cupei Mondiale, în 2010, în Africa de Sud, tot după o dublă de baraj, câştigată în faţa Ucrainei.

În privinţa meciurilor directe, România şi Grecia s-au întâlnit de 30 de ori, bilanţul fiind favorabil tricolorilor, care au obţinut 17 victorii, 8 egaluri şi au fost învinşi de cinci ori. Golaverajul este, de asemenea, în favoarea românilor, 67-31.

Din cele 30 de partide, doar 6 au fost oficiale, toate în preliminariile Cupei Mondiale. În aceste dispute, România a obţinut trei victorii şi trei remize, iar în două ocazii, 1970 şi 1990, s-a calificat la turneul final.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe s-a disputat în noiembrie 2011, în Austria, elevii lui Victor Piţurcă impunându-se cu 3-1, prin golurile marcate de Torje, Cristi Tănase şi Chipciu, respectiv Karagounis.

Echipa României a încheiat preliminariile pe locul 2 în grupa D, în spatele Olandei, cu 19 puncte.

Meciurile tur din cadrul barajului de calificare la Cupa Mondială 2014 se vor desfăşura pe 15 noiembrie, urmând ca manşa secundă să aibă loc pe 19 noiembrie.

Meciuri de baraj, Zona europeană

Portugalia - Suedia
Ucraina - Franţa
Grecia - România
Islanda - Croaţia

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close