Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ion Crăciunescu va fi noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor

Ion Crăciunescu va fi noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor

Ion Crăciunescu va fi noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor
de M.T.    |    27 Sep 2011   •   12:59

Mircea Sandu i-a propus lui Ion Crăciunescu să preia funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, post rămas vacant după arestarea lui Vasile Avram. 

 
Confirm întâlnirea cu preşedintele FRF. Mai sunt de lămurit câteva lucruri. Ce am avut de spus despre arbitri am spus până astăzi. Acum trebuie să muncim pentru a reuşi lucruri bune”, a declarat Crăciunescu pentru gsp.ro.
 
Negocierile au fost confirmate şi de FRF, prin intermediul unui comunicat oficial.
 
În baza prerogativelor pe care le deţine, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o întâlnire cu domnul Ion Crăciunescu, discutând posibilitatea ca acesta din urmă să preia funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Discuţiile au avansat, rămânând ca, în câteva zile, domnul Crăciunescu să-i prezinte preşedintelui FRF toate propunerile şi detaliile pe care le va considera necesare a fi îndeplinite în vederea bunei desfăşurări a activităţii. Dacă părţile vor cădea de acord, în maxim o săptămână, domnul Ion Crăciunescu va fi numit preşedintele CCA”, se arată pe site-ul oficial al federaţiei.
 
Ion Crăcinescu este preşedintele executiv al Chindiei Târgovişte, funcţie la care va fi nevoit să renunţe dacă numirea sa la cârma CCA se va oficializa. Fostul arbitru s-a mai aflat la conducerea forului în perioada 2003-2005.
 
E foarte bine dacă a acceptat, dar îl aşteaptă o muncă titanică şi, până va ajunge la punctul zero, va mai trece timp. Oricum, nu va avea o muncă de invidiat. O să lucreze pe un sector care a fost dinamitat. E mult prea mult ca trei şefi ai CCA să fie arestaţi. Să vă aşteptaţi la orice, dar vă garantez că Ion nu va intra în combinaţii dubioase cu nimeni. Cea mai importantă treabă pe care o are e selectarea şi instruirea arbitrilor. Sunt convins că va reuşi, dar nu mă aştept la minuni din partea lui în următoarele şase luni”, a declarat Adrian Porumboiu la GSP TV.
 
Există însă şi conducători de club care nu privesc cu ochi buni revenirea lui Crăciunescu la CCA.
 
Părerea mea că era nevoie de cineva neutru în fruntea unei comisii care şi-a pierdut mult din credibilitate. Ori când ai un fiu care e arbitru, nu poţi fi la fel de obiectiv, oricât ai încerca. E singurul lucru care i l-aş reproşa actualului preşedinte. S-a făcut o mare greşeală mereu când s-au numit în fruntea CCA persoane care aveau rude în corpul de arbitraj. Îmi doresc doar să fie echidistant şi echilibrat, pentru că oricum s-a văzut cum încercau unii să-şi aranjeze arbitraje prin telefon”, a explicat Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj.

 

×
Subiecte în articol: CCA Mircea Sandu FRF
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close