Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua - Rosenborg: Adversar de coşmar pentru Rădoi. Ce s-a întâmplat acum 10 ani

Steaua - Rosenborg: Adversar de coşmar pentru Rădoi. Ce s-a întâmplat acum 10 ani

Steaua - Rosenborg: Adversar de coşmar pentru Rădoi. Ce s-a întâmplat acum 10 ani
Sursa foto: Foto: Facebook FCSB
07 Aug 2015   •   14:50
STEAUA - ROSENBORG. Campioana României, Steaua București, va întâlni echipa norvegiană Rosenborg Trondheim în play-off-ul Europa League, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri, la sediul Uniunii Europene de Fotbal de la Nyon.

Meciul tur se va disputa pe 20 august, la București, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu, pe 27 august, în Norvegia.

Rosenborg Trondheim, grupare înființată în anul 1917, are în palmares 22 de titluri naționale, ultimul cucerit în 2010, precum și 9 Cupe ale Norvegiei.

STEAUA - ROSENBORG. Mirel Rădoi, directorul sportiv al Stelei, are însă amintiri de coşmar cu Rosenborg. Fix acum 10 ani, Steaua întâlnea Rosenborg în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Atunci, norvegienii s-au calificat după ce au remizat, scor 1-1, în Ghencea şi au câştigat acasă cu 3-2, după ce Mirel Rădoi şi-a înscris un autogol.

STEAUA - ROSENBORG. Mirel Rădoi se afla la vremea respectivă cam în aceeaşi situaţie în care se află acum Paul Papp, fundaşul scos ţap ispăşitor pentru eliminarea Stelei din preliminariile Ligii Campionilor de către Partizan Belgrad. Conform Gazetei Sporturilor de la vremea respectivă, Mirel Rădoi a plâns atunci o oră în vestiarul din Norvegia. Întâmplări în vestiar au existat şi la meciul de la Belgrad, tot cu Mirel Rădoi în prim-plan, însă natura a fost alta de această dată, tehnicianul spărgând un geam "accidental" în timp ce a aruncat la coşul de gunoi o sticlă.



În sezonul 2005-2006 însă Steaua a trecut cu bine peste şocul eliminării şi a reuşit cea mai mare performanţă de după Revoluţie. Roş-albaştrii au ajuns atunci în semifinalele Cupei UEFA, după ce în sferturi au trecut de Rapid Bucureşti, iar Mirel Rădoi devenea un jucător vital pentru Steaua.

Dacă scenariul se va repeta şi acum, cu Papp în rolul lui Rădoi, sau dacă Rosenborg va rămâne un coşmar pentru stelişti, aflăm pe 27 august.

In acest moment, dupa 18 etape de campionat, Rosenborg ocupa prima pozitie in clasament, cu 42 de puncte (7 mai multe decat Stabaek).

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close