Antena 3 CNN Sport Off Sport Casa Albă a confirmat că Barack Obama nu va merge la Jocurile Olimpice de la Soci

Casa Albă a confirmat că Barack Obama nu va merge la Jocurile Olimpice de la Soci

Casa Albă a confirmat că Barack Obama nu va merge la Jocurile Olimpice de la Soci
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Dec 2013   •   13:22

Casa Albă a confirmat, marţi, că preşedintele Barack Obama nu va merga la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, o decizie care ar putea avea legătură cu controversata lege anti-gay din Rusia.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Shin Inouye, a anunţat că Billie Jean King, o fostă campioană de tenis, şi Caitlin Cahow, o medaliată olimpică la hochei, două sportive care şi-au recunoscut în mod public homosexualitatea, vor face parte din delegaţia americană la Soci.

„Toţi membrii delegaţiei noastre se disting prin prisma reuşitelor lor în serviciul în slujba guvernului, în activismul civic şi în sport”, a precizat Shin Inouye, într-un comunicat.

Mai mult decât atât, responsabilii de la Casa Albă au adăugat că delegaţia olimpică americană este o imagine a diversităţii reprezentate de Statele Unite.

Absenţa lui Obama de la Soci vine după ce şi Franţa şi Germania au anunţat că nu vor trimite reprezentanţi guvernamentali la Jocurile Olimpice. Casa Albă a motivat decizia prin faptul că programul preşedintelui american va fi prea încărcat pentru a putea ajunge în Rusia.

Este pentru prima oară de la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, care au avut loc la Sydney, când preşedintele american nu va fi prezent la un asemenea eveniment.

Cu toate că Obama nu a comentat în mod direct cu privire la motivele acestei decizii, includerea unor atleţi ce nu îşi ascund homosexualitatea sugerează că propaganda rusească anti-gay este cel puţin o parte componentă a acestui pas.

În luna iunie, legislativul rus a aprobat o lege prin care a interzis promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale în faţa minorilor, suscitând reacţii internaţionale şi temeri referitoare la siguranţa atleţilor şi spectatorilor gay prezenţi la JO de la Soci.

×
Subiecte în articol: Barack Obama JO de la Soci Rusia Casa Alba
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close