Antena 3 CNN Sport Off Sport Echipa olimpică a României a revenit în ţară după Jocurile Europene de la Baku

Echipa olimpică a României a revenit în ţară după Jocurile Europene de la Baku

Echipa olimpică a României a revenit în ţară după Jocurile Europene de la Baku
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Iun 2015   •   14:18

Echipa olimpică a României a revenit, luni, în ţară de la Jocurile Europene de la Baku, având un bilanţ de trei medalii de aur, cinci de argint şi patru de bronz, scrie Agerpres.

Vicepremierul Gabriel Oprea a arătat în cuvântul său: ''În numele Guvernului României, felicit echipa care a reprezentat ţara noastră. Ea şi-a îndeplinit obiectivul pentru Jocurile Europene. Obiectivul a fost de 10 medalii, este depăşit, avem 12 medalii de aur, de argint, de bronz. Vreau să îi felicit pe toţi sportivii care au reprezentat cu cinste România la prima ediţie a Jocurilor Europene''.

În continuare, Gabriel Oprea a spus: ''Sunt sigur că România va avea rezultate din ce în ce mai bune, în sportul de performanță, la viitoarele jocuri. Cred că echipa națională a României a reprezentat cu cinste şi onoare ţara noastră''.

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a spus: ''Din punctul de vedere al COSR, suntem mulţumiţi pe de o parte, iar pe de alta nu suntem mulțumiți. Activitatea unor federații, care au tratat foarte serios această competiţie, s-a văzut în obţinerea medaliilor. Suntem nemulțumiți de alte federații pentru că nu au tratat cu seriozitate și nu au apăsat pe acceleraţie atunci când trebuia. Pe data de 7 iulie vom face o conferință de presă. După ce vom discuta cu antrenorii, cu sportivii, cu oamenii care au participat la competiţie, vom aprecia la rece, nu la cald, Jocurile Europene de la Baku''.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a menţionat: ''Felicit, în primul rând pe toţi sportivii, antrenorii şi federaţiile, pentru că nu a fost o competiție ușoară. Anul 2015 este extrem de complicat, este un an preolimpic, în care trebuie să calificăm cât mai mulţi sportivi la JO. La data de 31 decembrie, când vom trage linie, vom vedea cu ce federații mergem la Olimpiadă. Vreau să mulţumesc şi familiilor care susțin pe acești sportivi în drumul lor spre performanță''.

Ana-Maria Brânză, care a cucerit două medalii de aur la scrimă, a arătat: ''Toţi se aşteptau să cucerim aurul. Mă bucur că nu am dezamăgit. Nu a fost așa cum a părut la prima vedere. Au fost adversare foarte puternice în concurs. Am făcut practic un antrenament oficial cu public. Acum începe marea provocare pentru noi, Campionatele Mondiale. Mă bucur mult pentru faptul că am fost prima care a cucerit o medalie de aur pentru țara noastră. Mă mai bucur și pentru faptul că nu am fost ultima. Înainte de a intra în concurs, am privit clasamentul pe medalii și nu mi-a plăcut unde se afla România, dar până la final am reușit să aducem țara noastră în prima jumătate a clasamentului pe națiuni''.

Andreea Chiţu, medaliată cu aur la judo, a spus: ''Am câştigat multă încredere la acest concurs. Mă bucur că am câştigat medalia de aur la această competiţie. Sper ca şi la Jocurile Olimpice de la Rio să pot urca din nou pe podiumul de premiere''.

La Aeroportul Internațional "Henri Coandă" din Otopeni, sportivii și antrenorii au fost întâmpinați de Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, numeroase personalități ale vieții sportive românești, rude, prieteni și apropiați ai membrilor delegației.

România, care a participat cu o delegație de 147 de sportivi, a ocupat locul 17 în clasamentul pe medalii.

Intră AICI pentru a afla REZULTATELE delegaţiei României la Baku

×
Subiecte în articol: Jocurile Europene
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close