Antena 3 CNN Sport Off Sport La 101 ani, cel mai bătrân maratonist din lume se retrage din competiţii

La 101 ani, cel mai bătrân maratonist din lume se retrage din competiţii

La 101 ani, cel mai bătrân maratonist din lume se retrage din competiţii
Sursa foto: Foto: spitsnieuws.nl
de N.B.    |    22 Feb 2013   •   13:35

Fauja Singh, maratonistul indian în vârstă de 101 ani, a anunţat că va participa la ultima sa cursă, duminică, la Hong Kong. Cel mai în vârstă maratonist din lume a motivat decizia spunând că a început să i se pară dificilă competiţia, informează AFP.

Cel supranumit "tornada cu turban", a început să alerge la vârsta de 89 de ani. S-a decis să concureze la maraton după ce a urmărit o emisiune televizată, la puţin timp după ce soţia sa şi un fiu au decedat.

El a terminat nouă maratoane, printre care cele de la Londra şi New York. Cel mai bun timp al său a fost obţinut la Toronto, 5 ore, 40 de minute şi 4 secunde.

Singh, care va împlini 102 ani la 1 aprilie, a declarat că nu este bolnav, dar concursurile au devenit dificile la vârsta sa. "Cred că trebuie să mă retrag când sunt încă în formă", a spus sportivul, care va alerga pe distanţa de 10 kilometri, în paralel cu maratonul de la Hong Kong.
   
Atletul cântăreşte 52 de kilograme, poartă un turban portocaliu impunător şi iubeşte celebritatea. "Imi pare rău de faptul că nimeni nu mă va mai iubi după ce nu voi mai alerga. În acest moment, toată lumea mă iubeşte. Sper că nu mă vor uita", a precizat Singh.

Indianul este considerat cel mai în vârstă maratonist din lume, dar recordul său nu poate fi omologat pentru că nu deţine un certificat de naştere. El s-a numărat printre purtătorii flăcării olimpice la Atena şi la Londra, fiind totodată protagonistul unor spoturi publicitare.

×
Subiecte în articol: maraton
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close