Antena 3 CNN Sport Off Sport Mai multe nume importante din fotbal cer ca Israelul să nu organizeze Europeanul de tineret din 2013

Mai multe nume importante din fotbal cer ca Israelul să nu organizeze Europeanul de tineret din 2013

Mai multe nume importante din fotbal cer ca Israelul să nu organizeze Europeanul de tineret din 2013
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    03 Dec 2012   •   12:12

Mai mult de 60 de jucători de fotbal, printre care se numără Didier Drogba, Eden Hazard, Papiss Cisse sau Demba Ba, au semnat o petiţie postată pe site-ul oficial al fostului jucător din Premier League şi La Liga Frederic Kanoute şi în care se solicită ca Israelului să-i fie retrasă organizarea Campionatului European Under-21 de anul viitor.

Acţiunea fotbaliştilor reprezintă un protest faţă de atacurile din ultima lună ale Israelului împotriva Fâşiei Gaza.

„Ne exprimăm solidaritatea cu poporul din Gaza, care trăieşte sub asediu şi căruia i se neagă cele mai elementare drepturi ale omului şi libertatea. Ultimele bombardamente ale Israelului în Gaza, care au dus la moartea a peste 100 de civili, reprezintă o altă pată pentru conştiinţa omenirii”, se arată în petiţie, potrivit CNN.

Petiţia aminteşte de asemenea despre un atac al armatei israeliene din data de 10 noiembrie, când patru adolescenţi au fost ucişi pe un stadion de fotbal din Gaza, precum şi despre doi fotbalişti ai clubului Al Amari, care sunt deţinuţi în Israel fără a fi acuzaţi sau judecaţi încă din luna februarie.

„Moartea unor copii în timp ce joacă fotbal este inacceptabilă. În aceste circumstanţe, găzduirea Campionatului European Under-21 de către Israel este o răsplată pentru nişte acţiuni contrare valoriilor sportive”, mai scrie în declaraţia fotbaliştilor.

Campionatul European Under-21, la care vor participa opt echipe, va avea loc anul viitor la Tel Aviv. UEFA a respins deja ideea schimbării gazdei, cerută de mai multe grupuri pro-palestiniene.

×
Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza bombardamente petitie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close