Antena 3 CNN Sport Off Sport Maradona: Regele fotbalului este argentinian, acum şi Papa vine din Argentina

Maradona: Regele fotbalului este argentinian, acum şi Papa vine din Argentina

Maradona: Regele fotbalului este argentinian, acum şi Papa vine din Argentina
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
de N.B.    |    14 Mar 2013   •   18:34

Alegerea argentinianului Jorge Bergoglio ca Suveran Pontif a declanşat reacţii dintre cele mai interesante în rândul fotbaliştilor. Fostul campion mondial Diego Armando Maradona a fost autorul uneia dintre cele mai controversate replici.

Fostul internaţional al Argentinei a declarat că "Dumnezeul fotbalului e argentinian, acum şi Papa vine din Argentina". Maradona a declarat că este o veste ce va face fericită toată ţara sa şi că îşi doreşte să fie primit în audienţă când se va întoarce în Italia.

Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a afirmat că doreşte să-i dedice titlul mondial Papei Francisc I. "Un Papă argentinian, ce fericire! Aş fi încântat să-i pot dedica lui Francisc I titlul mondial din 2014", a postat Messi pe Twitter.
   
Jucătorul formaţiei Manchester City, Sergio Aguero, finul lui Maradona, s-a arătat şi el încântat că noul Papă este argentinian. "Papa este argentinian, ce bucurie!", a scris Aguero pe Twitter.
   
Căpitanul echipei Internazionale Milano, Javier Zanetti, a declarat că speră să-l cunoască pe noul Papă. "Este un Papă extrem de umil care la Buenos Aires a făcut multe lucruri bune pentru popor. Sper să-l cunosc cât mai repede. Am avut norocul să-l întâlnesc pe Papa Benedict XVI şi sper să-l cunosc şi pe noul Papă, mai ales că este un conaţional de-al meu. Ar fi o mare bucurie pentru mine şi pentru familia mea", a spus Zanetti.

×
Subiecte în articol: Lionel Messi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close