Antena 3 CNN Sport Off Sport O legendă a gimnasticii mondiale s-a stins din viață

O legendă a gimnasticii mondiale s-a stins din viață

O legendă a gimnasticii mondiale s-a stins din viață
31 Aug 2016   •   11:47

Fosta gimnastă Vera Caslavska, septuplă campioană olimpică la JO 1964 şi 1968 pentru Cehoslovacia, a decedat marţi seara la vârsta de 74 ani în urma unei îndelungi suferinţe, a anunţat agenţia CTK. 

Născută pe 3 mai 1942 la Praga, Vera Caslavska a cucerit 3 medalii de aur la JO 1964 de la Tokyo (individual compus, bârnă, sărituri) şi alte 4 la JO 1968 de la Ciudad de Mexico (individual compus, sol, sărituri şi paralele). Vera are, de asemenea, în palmares 4 medalii de aur la Mondiale şi 11 de aur la Europene. 

În 1968, Vera a fost desemnată cea mai bună sportivă din lume şi era una dintre cele mai cunoscute femei din acea vreme alături de Jacqueline Kennedy, soţia fostului preşedinte american. 

Ea a protestat împotriva ocupării Cehoslovaciei de către trupele armate sovietice în 1968 şi apoi a fost pusă sub index de regimul comunist până în 1989. Pentru a-şi hrăni familia, Vera a fost nevoită să lucreze chiar şi ca menajeră. După ''Revoluţia de catifea'', fosta gimnastă a devenit consilier al noului preşedinte, Vaclav Havel. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gimnasta gimnastica
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close