Antena 3 CNN Sport Off Sport O vedetă a fotbalului brazilian a devenit senator de Rio

O vedetă a fotbalului brazilian a devenit senator de Rio

O vedetă a fotbalului brazilian a devenit senator de Rio
Sursa foto: Foto:allejo.com.br
06 Oct 2014   •   10:16

Romario, fostul atacant-vedetă al echipei FC Barcelona şi al selecţionatei Braziliei, a fost ales duminică senator de Rio de Janeiro, ca reprezentant al Partidului Socialist brazilian, scrie Agerpres.

Campion mondial în 1994 cu Selecao, Romario a primit 63,39 la sută din sufragii, devansându-l categoric pe rivalul său Cesar Maia, de la Partidul Democratic (20,5 la sută), un politician experimentat, fost primar al oraşului Rio de Janeiro, conform rezultatelor oficiale difuzate după numărarea a 90 la sută din voturi.

"O Baixinho" (Micuţul), cum este supranumit Romario, s-a înscris în Partidul Socialist Brazilian în 2009, într-o perioadă în care era asaltat de probleme financiare şi legale, iar un an mai târziu a fost ales deputat federal. Deşi ca fotbalist se remarcase prin dispoziţia redusă la efort şi plăcerea pentru viaţa nocturnă, ca deputat şi-a creat imaginea unui politician cu forţă de muncă.

Romario s-a opus cu virulenţă organizării Cupei Mondiale 2014 în Brazilia, i-a criticat pe responsabilii FIFA şi a denunţat corupţia şi cheltuielile publice imense făcute pentru construcţia stadioanelor, în locul unor investiţii în şcoli, spitale şi în transportul public.

Printre adversarii politici ai fostului atacant al echipelor PSV Eindhoven şi FC Barcelona se numără ş fostul său coechipier de la echipa națională, Ronaldo, angajat în campania electorală prezidenţială alături de candidatul social-democrat Aecio Neves, care o va înfrunta pe Dilma Rousseff, actuala preşedintă de stânga a Braziliei, în turul doi al alegerilor, programat pe 26 octombrie.

 

×
Subiecte în articol: fotbal
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close