Antena 3 CNN Sport Off Sport Şase adolescenţi olandezi şi tatăl unuia dintre ei, condamnaţi la închisoare pentru uciderea unui arbitru asistent

Şase adolescenţi olandezi şi tatăl unuia dintre ei, condamnaţi la închisoare pentru uciderea unui arbitru asistent

Şase adolescenţi olandezi şi tatăl unuia dintre ei, condamnaţi la închisoare pentru uciderea unui arbitru asistent
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    17 Iun 2013   •   20:12

Şase adolescenţi şi tatăl unuia dintre ei au fost condamnaţi la închisoare, luni, de un tribunal olandez, care i-a găsit vinovaţi de uciderea unui arbitru asistent la un meci de juniori disputat anul trecut, informează Reuters.

Richard Nieuwenhuizen, în vârstă de 41 de ani, a fost atacat de mai mulţi jucători în timp ce arbitra un meci de under-17 între Buitenboys Almere şi Nieuw Sloten Amsterdam în care a jucat şi fiul său.

Nieuwenhuizen a fost lovit în mod repetat de tinerii fotbalişti, majoritatea cu origini marocane şi cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, şi de un adult care urmărea partida de pe marginea terenului.

La câteva ore după meci, victimei i s-a făcut rău, fiind transportat la spital, unde a intrat în comă câteva ore mai târziu şi a murit în ziua următoare.

Adultul implicat în agresiune a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în timp ce minorii au fost condamnaţi la detenţii cuprinse între 12 şi 24 de luni.

Un al optulea suspect în acest caz a fost achitat.

×
Subiecte în articol: Olanda condamnare proces
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close