Antena 3 CNN Sport Off Sport "Ştia că ce face este ilegal". Mărturia care ar putea fi decisivă în cazul lui Oscar Pistorius

"Ştia că ce face este ilegal". Mărturia care ar putea fi decisivă în cazul lui Oscar Pistorius

"Ştia că ce face este ilegal". Mărturia care ar putea fi decisivă în cazul lui Oscar Pistorius
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.C.    |    18 Mar 2014   •   10:04
Procesul atletului Oscar Pistorius a intrat în a treia săptămână, iar premisele pentru achitarea sud-africanului sunt din ce în ce mai puţine.
 
În balanţă va atârna greu mărturia lui Sean Rens, un angajat al unei academii de tir, de unde Pistorius a cumpărat mai multe arme, relatează CNN.
 
Potrivit acestuia, Pistorius ştia că este ilegal să folosească arma, chiar dacă ar fi fost vorba de un intrus, deoarece nu se afla în faţa unui pericol iminent. Rens a spus că atletul ştia acest lucru, răspunzând corect la un chestionar în momentul în care a aplicat pentru achiziţionarea unei arme.
 
Mai mult, Rens a povestit un episod din casa lui Pistorius, care "a intrat în alertă" după ce a auzit un zgomot, şi-a luat arma şi a început să scotocească întreaga locuinţă, deşi era vorba doar de zgomotul făcut de un uscător de rufe. 
 
Când Pistorius şi-a ucis iubita, tocmai comandase trei arme de foc, printre care şi o puşcă de asalt. Comanda sa a fost anulată.
 
Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţiile de crimă şi de încălcări ale regimului armelor şi muniţiilor, iar apărarea sa se bazează pe afirmaţia că atletul ar fi confundat-o pe Reeva Steenkamp cu un hoţ, atunci când a împuşcat-o prin uşa de la baie.
 
Dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premeditare, pedeapsa minimă pentru atlet ar fi automat de închisoare pe viaţă, cu posibilitatea de eliberare condiţionată. În cazul în care judecătorul va decide că a fost vorba de o omucidere involuntară, sentinţa este la discreţia instanţei. Pentru celelalte capete de acuzare pedepsele variază între cinci şi cincisprezece ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: Oscar Pistorius Reeva Steenkamp
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close