Antena 3 CNN Sport Off Sport Una dintre medaliile cucerite de Jesse Owens la JO din 1936, scoasă la licitaţie

Una dintre medaliile cucerite de Jesse Owens la JO din 1936, scoasă la licitaţie

Una dintre medaliile cucerite de Jesse Owens la JO din 1936, scoasă la licitaţie
de M.T.    |    02 Dec 2013   •   09:40

Una dintre cele patru medalii de aur pe care legendarul Jesse Owens le-a cucerit la Jocurile Olimpice din 1936, care au avut loc la Berlin, va fi scoasă la licitaţie, informează AP.

Licitaţia va avea loc online şi va începe în data de 7 decembrie, iar casa a organizat-o, SCP Auctions, estimează că medalia va fi vândută cu mai mult de un milion de dolari.

În 1936, Owens a intrat în istoria sportului, devenind primul atlet care a cucerit patru medalii de aur la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice.

Sportivul de culoare s-a impus la 100 de metri, 200 de metri, 4x100 de metri şi în proba de săritură în lungime, iar recordul său a fost egalat abia 48 de ani mai târziu, de un alt american, Carl Lewis.

Performanţa lui Owens a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât ea a fost obţinută în faţa lui Adolf Hitler, succesele sale reprezentând o grea lovitură pentru propaganda nazistă din acea perioadă.

În ciuda rezultatelor incredibile obţinute la Berlin, Jesse Owens a avut de suferit în propria ţară din cauza segregării rasiale şi, pentru a-şi putea întreţine familia, a fost obligat să se mulţumească cu slujbe prost plătite sau umilitoare, cum ar fi participarea la curse în care se întrecea cu câini sau cai.

Citiţi povestea lui Jesse Owens, atletul de culoare care a fost vedetă în faţa lui Hitler

×
Subiecte în articol: licitatie medalie de aur Adolf Hitler
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close