Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Guangzhou

Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Guangzhou

Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Guangzhou
de M.T.    |    18 Sep 2014   •   14:17

Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, şi şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă din 2014.

În sferturile de finală, românca de 26 de ani, locul 60 WTA, a trecut într-o oră şi 32 de minute de portoricana Monica Puig (61 WTA), scor 6-2, 6-2.

Niculescu va juca astfel cea de-a doua semifinală în acest an, după cea pierdută la Bucureşti în faţa Simonei Halep.

Pentru un loc în ultimul act, Monica Niculescu o va întâlni pe chinezoaica Yafan Wang, locul 251 în lume, care a trecut 3-6, 6-2, 6-2 de compatrioata sa Kai-Lin Zhang.

În primul tur, Wang a produs marea surpriză a turneului, după ce a câştigat în trei seturi, scor 2-6, 6-2, 6-2, în faţa favoritei principale, australianca Samantha Stosur.

Monica Niculescu nu a pierdut niciun set la Guangzhou, ea reuşind să le învingă în meciurile anterioare pe sârboaica Bojana Jovanovski, cap de serie numărul 4, cu 6-2, 6-2 şi pe japoneza Misaki Doi cu 6-2, 6-1.

Prin prezenţa în semifinale, românca şi-a asigurat un cec de 29.731 dolari şi 110 puncte WTA.

Din păcate, Monica Niculescu nu va continua şi la dublu, partenera sa, bulgăroaica Kostova, declarând forfait, astfel că cele două au fost nevoite să se retragă înaintea meciului din sferturi cu Andreja Klepac (Slovenia)/Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), favorite numărul 2.

×
Subiecte în articol: Monica Niculescu turneu WTA
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close