Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal l-a învins pe Soderling şi a câştigat pentru a cincea oară Open-ul francez

Rafael Nadal l-a învins pe Soderling şi a câştigat pentru a cincea oară Open-ul francez

Rafael Nadal l-a învins pe Soderling şi a câştigat pentru a cincea oară Open-ul francez
06 Iun 2010   •   19:11

Rafael Nadal şi-a recăpătat statutul de "Rege al zgurii", după ce l-a învins pe Robin Soderling în finala de la Roland Garros şi a obţinut al cincelea titlu la Paris.

Alergând după fiecare minge, neobositul spaniol s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2, 6-4 şi a răzbunat singura lui înfrângere în Open-ul francez, cea de anul trecut. Nadal are acum 38 de victorii şi o înfrângere la Roland Garros, singura înfrângere venind în faţa lui Soderling în turul al patrulea din 2009.

Cap de serie numărul doi, Nadal a câştigat şapte game-uri consecutive la mijlocul partidei, şi-a câştigat fiecare serviciu, a salvat toate cele opt mingi de break cu care s-a confruntat şi a devenit al doilea om din istorie care a câştigat Open-ul francez de cinci ori, iar anul viitor are ocazia să îi egaleze recordul lui Bjorn Borg de şase titluri.

Soderling a terminat ca vicecampion pentru al doilea an la rând, în timp ce Nadal a câştigat acest turneu fără să cedeze măcar un singur set în toate partidele disputate. În urma acestei victorii, Nadal va trece pe primul loc în ierarhia ATP, surclasându-l pe rivalul Roger Federer.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Roland Garros
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close