Antena 3 CNN Life Știinţă Colonie umană pe Marte până în 2023. Organizaţia "Mars One" caută voluntari

Colonie umană pe Marte până în 2023. Organizaţia "Mars One" caută voluntari

Colonie umană pe Marte până în 2023. Organizaţia "Mars One" caută voluntari
Sursa foto: Foto: Mars One
09 Ian 2013   •   12:07
Organizaţia nonprofit din Olanda „Mars One” intenţionează să stabilească o colonie umană pe Marte, până în anul 2023 şi are nevoie de voluntari.

Orice om de pe Terra poate depune o cerere pentru a face parte din echipa care va pleca pe Planeta Roşie, dacă întruneşte cerinţele de bază.

Mars One a publicat recent criteriile pe baza cărora pot fi depuse cererile. Printre altele, candidaţii la job-ul de astronaut trebuie să aibă determinare, dorinţa de a construi şi menţine relaţii sănătoase şi capacitatea de auto-reflecţie. De asemenea, candidaţii trebuie să fie rezistenţi fizic şi psihic, să se poată adapta uşor, să fie curioşi, creativi şi plini de resurse. Vârsta acestora trebuie să fie de minimum 18 ani.



Procesul de selecţie va începe în prima jumătate a anului 2013. Candidaţii care vor fi aleşi de către experţii Mars One vor fi, în cele din urmă, grupaţi în echipe cu câte 4 oameni. Cel puţin şase echipe trebuie să fie pregătite pentru plecarea pe Marte până în 2022, dar numai o singură echipă va efectua prima călătorie pe Planeta Roşie. Echipa va fi aleasă în mod democratic.

„Oamenii de pe Pământ vor fi cei care vor vota care dintre grupuri va efectua prima călătorie” se arată pe site-ul Mars One. Următoarele echipe vor fi trimise la intervale de doi ani.



Organizaţia va asigura cel puţin 8 ani de antrenament, inclusiv simulări de misiuni şi lecţii de electronică, repararea echipamentelor şi îngrijire medicală de bază.

În 2016, compania plănuieşte să înceapă trimiterea proviziilor pe Marte, inclusiv două rovere şi piese de schimb, precum şi unităţi de găzduire a astronauţilor.

Călătoria pe Marte nu este însă dus-întors. Odată ajuns pe Planeta Roşie, nu există cale de întoarcere.


 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close