Antena 3 CNN Life Știinţă Dovezile care schimba istoria omenirii. Vezi rămăşiţe ale evenimentul planetar petrecut acum 12.000 de ani

Dovezile care schimba istoria omenirii. Vezi rămăşiţe ale evenimentul planetar petrecut acum 12.000 de ani

Dovezile care schimba istoria omenirii. Vezi rămăşiţe ale evenimentul planetar petrecut acum 12.000 de ani
13 Iun 2012   •   09:34

Oamenii de ştiinţă au găsit dovezi convingătoare că o furtună de meteoriţi a lovit Pământul cu mai mult de 12,000 de ani în urmă, şi acest lucru poate fi responsabil pentru dispariţia unui întreg popor şi a animalelor preistorice gigante, inclusiv mamuţii.

Dovada de căldură intensă a unui meteorit a fost descoperită pe două continente. Cercetătorii cred că impactul uriaş cosmic a provocat distrugere pe scară largă.

Echipa internaţională a găsit o substanţă cunoscută sub numele de sticlă topită, proces care intervine la o temperatură de 1,700 - 2,200 de grade Celsius, care rezultă doar dintr-un impact al unui corp cosmic cu Pământul.

Materialul a fost găsit într-un strat subţire de rocă din Pennsylvania, Carolina de Sud şi Siria. Testele au confirmat că materialul nu este de origine cosmică, vulcanică sau umană.

"Temperaturile extreme necesare sunt egale cu cele provocate de suflul unei bombe atomice, suficient de mari pentru a face nisipul să se topească şi chiar să fiarbă", a spus James Kenett, profesor de ştiinţe ale pământului la Universitate din Santa Barbara.

Constatările echipei care sprijină teoria controversată sunt că un impact al pământului cu un asteroid a avut loc cu 12,000 de ani în urmă şi a declanşat începutul unei perioade de frig neobişnuit pe Pământ, ceea ce a dus la dispariţia pe scară largă a vieţii animalelor şi a oamenilor.

În acea perioadă rece, animale uriaşe, precum mamuţii, au dispărut pentru totdeauna, odată cu o civilizatie preistorică numită Cultura Clovis.

Oamenii Clovis foloseau diferite unelte din oase sau fildeş şi sunt consideraţi primii locuitori ai Lumii Noi.

Dovezi care susţin teoria au fost găsite pe trei continente, care acoperă o treime din planetă, din California, la Europa de Vest şi Orientul Mijlociu.

Cele trei situri, găsite la o distanţă de la 1,000 la 10,000 de kilometri sugerează faptul că "un roi de obiecte cosmice, fie fragmente dintr-un meteorit sau cometă, a lovit Pământul cu mai bine de 12,000 de ani în urmă, scrie DailyMail.

×
Subiecte în articol: oameni de stiinta meteoriti Pamant
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close