Antena 3 CNN Life Știinţă Teoria relativităţii ar putea fi greşită! Vezi ce circulă mai repede decât lumina

Teoria relativităţii ar putea fi greşită! Vezi ce circulă mai repede decât lumina

Teoria relativităţii ar putea fi greşită! Vezi ce circulă mai repede decât lumina
Sursa foto: Foto: calnewport.com
de O.P.    |    23 Sep 2011   •   09:45

Cercetătorii de la CERN au anunţat că una din cele mai importante teorii ale fizicii ar putea fi greşită. E=mc2 a fost contrazisă de oamenii de ştiinţă de le Geneva.

Potrivit teoriei relativităţii a lui Einstein, nimic nu poate călători în cosmos cu o viteză mai mare decât viteza luminii, adică de 299.792 km/secundă. Însă părintele fizicii a fost contrazis de oamenii de ştiinţă, care au descoperit că există o particulă subatomică - neutrinul - care poate circula mai repede decât viteza luminii.

Această particulă ar fi călătorit cu aproximativ 60 de nanosecunde mai repede decat viteza luminii.

Fizicianul Antonio Ereditato, care a fost responsabil cu acest proiect, a declarat pentru BBC: " Visul meu este ca un alt proiect, independent de cel realizat la CERN să ajungă la aceeaşi concluzie cu noi. Atunci voi fi cu adevărat liniştit. În prezent ne dorim foarte mult să fim sprijiniţi de comunitatea ştiinţifică pentru a înţelege pe deplin rezultatele testului nostru. Totul este atât de nebunesc, însă dacă este adevărat, este uluitor. Tot ce credeam despre Univers s-ar putea schimba".Rezultatul acestui test a fost primit cu scepticism de oamenii de ştiinţă care consideră că rezultatul a reieşit în urma unor greşeli de calcul.

×
Subiecte în articol: Albert Einstein CERN
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close