Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cea mai mare bancă de economii din SUA va fi cumpărată de spaniolii de la Santander

Cea mai mare bancă de economii din SUA va fi cumpărată de spaniolii de la Santander

Cea mai mare bancă de economii din SUA va fi cumpărată de spaniolii de la Santander
14 Oct 2008   •   04:20

Banca spaniolă Santander a hotărât că cumpere Sovereign Bancorp Inc., cea mai mare dintre băncile de economii din SUA care a supravieţuit căderii economice. Afacerea este estimată la 1,9 miliarde dolari.
Santander va oferi acţionarilor Sovereign circa 3,81 dolari pe acţiune. De altfel, banca spaniolă deja deţine 24,35 % din Sovereign, achiziţionate în 2005 şi 2006 cu 2,9 miliarde dolari. In acest an spaniolii au cumparat Alliance & Leicester Plc şi fialele Bradford & Bingley Plc din Marea Britanie, scrie Bloomberg.
?Santander este nerăbdătoare să se extindă pe piaţa americană?, aprecia Sandra Neumann de WestLB Research, citată Forbes. ?În actualul context de piaţă, poţi să cumperi foarte ieftin. Plus că s-a dovedit că managementul poate răsturna foarte repede situaţia?.
Banca americană a anunţat că în al treilea trimestru a înregistrat o pierdere netă de 982 milioane dolari. Aceasta operează în 750 de sedii în SUA şi are angajate circa 12.000 persoane. Societatea a devenit luna trecută cea mai mare bancă de economii din SUA după ce compania Washington Mutual Inc. a fost absorbita de JPMorgan Chase & Co.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica SUA Spania
Parteneri
Incendiu violent la hala unui producător de tâmplărie PVC! Mesaj Ro-Alert trimis populației
x close