Antena 3 CNN Externe Chavez speră să poată lucra cu Obama

Chavez speră să poată lucra cu Obama

Chavez speră să poată lucra cu Obama
Sursa foto: hugo chavez
08 Sep 2009   •   03:48

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez, un aspru critic al politicii externe americane, care îl calificase pe George W. Bush ca fiind "diavolul," a declarat luni că speră să poată colabora mai îndeaproape cu preşedintele Barack Obama.
Prezent la Veneţia, liderul sud american declară că în pofida crizei economice globale nu se aşteaptă ca ţara sa să intre în recesiune. Acesta era prezent la festivalul de film din localitatea pentru premiera filmului "South of the Border," al regizorului Oliver Stone.


"Nu am nici un motiv să îl calific pe Obama ca fiind diavolul şi sper să am dreptate. Cu Obama putem discuta, suntem aproape din aceeaşi generaţie şi nu poate nega nimeni că Obama este diferit (de Bush). Este inteligent, ar intenţii bune şi trebuie să îl ajutăm", declara Chavez.

Documentarul lui Stone despre liderul sud-american argumentează că economia a crescut sub conducerea lui Chavez şi sărăcia a scăzut rapid, fără ajutorului împrumuturilor externe.

Referinduse la actuala criza mondială, Chavez replica că "nu există recesiune în Venezuela. A fost o uşoară încetinire a creşterii, dar este ceva logic din cauza marii recesiuni mondiale în capitalism. Am luat câteva măsuri, dar şomajul continuă să scadă, iar producţia să crească. Venezuela a fost afectată de criză dar nu va intra în recesiune?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Barack Obama George Bush
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close