Antena 3 CNN Externe În Italia a început campania pentru promovarea imaginii românilor

În Italia a început campania pentru promovarea imaginii românilor

În Italia a început campania pentru promovarea imaginii românilor
28 Sep 2008   •   18:46

În Italia a început campania de promovare ?Piazza di Romania?. Campania iniţiată de Guvernul de la Bucureşti pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Italia costă 600.000 de euro, majoritatea de la bugetul de stat. În cadrul campaniei sunt programate spectacole în pieţe centrale din Torino, Milano şi Roma, iar pe posturile de televiziune italiene se difuzează deja clipuri de promovare.

Evenimentele au început în Torino duminică dimineaţă cu demonstraţii de meşteşuguri populare. Meşterii populari au ţesut covoare la război, au cusut pe piele cojoace de Vădastra, au olărit, au expus ouă încondeiate şi sculptură tradiţională în lemn. Fanfara din Cozmeşti a colindat prin piaţă, la intervale regulate de timp, împreună cu spectatori curioşi, atrăgând vizitatorii spre zona cu demonstraţiile de artizanat şi spre scenă. La orele prânzului, copiii şi adulţii prezenţi s-au bucurat împreună la spectacolul 'Păcală' al Teatrului Ţăndarică, susţinut în limba italiană.

De asemenea, câteva mii de steguleţe şi de materiale promoţionale despre România şi despre campania Ministerului de Externe au fost distribuite trecătorilor. Campania de diplomaţie publică ?Piazza di Romania? se deruleaza în Italia în perioada 28 septembrie-9 octombrie sub sloganul ?România: o lume de descoperit?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Torino Campanie Ministerul de Externe
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close