Antena 3 CNN Externe Militanţii Greenpeace au invadat piaţa San Marco (VIDEO)

Militanţii Greenpeace au invadat piaţa San Marco (VIDEO)

Militanţii Greenpeace au invadat piaţa San Marco (VIDEO)
Sursa foto: greenpeace
21 Feb 2010   •   13:29

Ecologiştii de la Greenpeace s-au remarcat din nou printr-un protest neobişnuit. La bordul unor bărci, ei au invadat piaţa San Marco din Veneţia, în prezent inundată. Aici au arborat lozinci care cereau să se treacă la surse alternative de energie, pentru prevenirea schimbărilor climatice.

Ei au avertizat, însă, că nu sunt de acord nici cu energia nucleară pe care o consideră o "falsă soluţie" la criza ecologică. În opinia militanţilor, inundaţiile tot mai frecvente de la Veneţia sunt un efect şi o dovadă a schimbărilor climatice, pe care unii le contestă.

Greenpeace este o organizaţie non-profit cu o prezenţă în 40 de ţări în Europa, Americi, Asia şi Pacific, îşi focalizează atenţia pe problemele cruciale ale lumii care ameninţă biodiversitatea şi mediul planetei. Pentru a-şi menţine independenţa, Greepeace nu acceptă donaţii din partea guvernelor, corporaţiilor sau a partidelor politice dar se sprijină pe contribuţiile suporterilor individuali şi bursele unor fundaţii.

Organizaţia, înfiinţată în Amsterdam, a făcut campanie împotriva degradării mediului încă din 1971 atunci când un mic vas având la bord voluntari şi jurnalişti naviga prin Amchitka (o zonă din nordul Alaskăi) zonă în care Guvernul Statelor Unite era implicat în coordonarea unor teste nucleare. Ca urmare a campaniei Greenpeace Guvernul Statelor Unite a stopat în acelaşi an testele nucleare în Amchitka.




Antena 3




×
Subiecte în articol: protest ecologisti energie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close