Antena 3 CNN Externe Papa Benedict XVI critică scanerele corporale de pe aeroporturi

Papa Benedict XVI critică scanerele corporale de pe aeroporturi

Papa Benedict XVI critică scanerele corporale de pe aeroporturi
Sursa foto: papa benedict
22 Feb 2010   •   03:34

Papa Benedict XVI s-a exprimat contra folosirii scanerelor corporale în aeroporturi, subliniind că "demnitatea umană trebuie păstrată". Acesta a făcut declaraţiile în timpul unei audienţe la Vatican cu angajaţi ai aeroporturilor.
Deşi suveranul pontiful nu a menţionat cuvintele scaner corporal, era clar ceea ce a vrut să transmită celor 1200 persoane: "Orice acţiune este mai presus de toate esenţială pentru a proteja şi preţui persoana umană în integritatea sa. Criza economică a avut efecte problematice asupra sectorului aviaţiei civile, ameninţarea teroristă internaţională, care a luat în vizor aeroporturile şi avioanele pentru a realiza schemele distructive. Chiar şi în această situaţie, nu trebuie uitat să se respecte întâietatea persoanei umane şi atenţia pentru nevoile sale nu face serviciul mai puţin eficient nici să nu penalizeze managementul economic."
Folosirea scanerelor la aeroporturi pentru a lupta contra terorismului a provocat controverse deoarece echipamentul high tech îi arată pe oameni goi. Drept urmare, există preocupări că scanerele încalcă legislaţia privind discriminarea şi intimitatea- uniunea medicilor plasticieni susţine că scanerele vor arăta dacă o femeie a făcut operaţie de mărire a sânilor.
Folosirea acestor echipamente a fost subiectul principal de la atentatul de Crăciun eşuat al teroristului Umar Farouk Abdulmutallab, care a încercat să arunce un avion în aer cu un exploziv ascuns în lenjerie.
Scanerele au fost introduse pe Heathrow şi Manchester în Marea Britanie şi vor fi introduse gradual la Roma şi Milano .
În discursul său, Benedict declara că "cerurile reprezintă o autostradă a călătoriilor moderne, iar drept urmare aeroporturile au devenit intersecţia unui sat global.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aeroporturi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close