Antena 3 CNN Externe Premierul din Malaezia numeşte Israel "gangsterii mondiali"

Premierul din Malaezia numeşte Israel "gangsterii mondiali"

Premierul din Malaezia numeşte Israel "gangsterii mondiali"
Sursa foto: Najib Razak
08 Iun 2010   •   23:10

Premierul malaezian a condamnat, luni, Israel ca fiind "gangsterii mondiali" şi arăta că ar trebui chemat în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru atacul asupra flotilei umanitare pentru Gaza.
"Malaezia va cere Consiliului de Securitate al ONU să abordeze acţiunile agresive ale Israelului, iar cei care au comis asemenea crime să fie aduşi în faţa Tribunalului Penal Internaţional", sublinia premierul Najib Razak în faţa parlamentului.
În cadrul unei moţiuni ce condamnă raidul de săptămâna trecută asupra unei nave turceşti, ce a dus la moartea a nouă persoane, el a mai cerut Statelor Unite să Israelul să se comporte mai responsabil.
"Trupele de comando israeliene au împuşcat activiştii de aproape sau chiar din spate, iar acesta este actul unui laş, ce nu poate fi iertat. Aceste acte revoltătoare s-au produs deoarece gangsterii mondiali, Israel, au impresia că sunt protejaţi de o putere mondială."
Najib a mai cerut Israelului să plătească compensaţii pentru ajutorul umanitar confiscat şi pentru "traumele fizice, emoţionale şi psihice aduse activiştilor".
Ulterior, parlamentarii malaezieni au susţinut în unanimitate condamnarea Israelului.
În acelaşi timp, ministrul de externe, Anifah Aman, arăta că ONU, prin Consiliul de Securitate, trebuie să emită o rezoluţie care să condamne agresiunea israeliană şi să îi aducă pe liderii săi în faţa Tribunalului Penal Internaţional.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Malaezia consiliul de securitate
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close